Αρχική Τελευταία Νέα Προς κατάργηση η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους – Τι συστήνουν οι ειδικοί

Προς κατάργηση η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους – Τι συστήνουν οι ειδικοί

Την αναστολή της υποχρέωσης για χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, εξαιρουμένων χώρων που θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας, όπως είναι νοσοκομεία κλειστές δομές, γηροκομεία και άλλα κέντρα φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, προκρίνει η πλειοψηφία των επιστημόνων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είχαν κληθεί μέχρι την Τρίτη να δώσουν τις εισηγήσεις τους σε σχέση με το θέμα στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο οποίος ζήτησε την θέση τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εισηγήσεις των ειδικών, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της κατάργησης του μέτρου για την προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους με προϋποθέσεις ενώ μερίδα επιστημόνων εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει ακόμη να εφαρμοστεί, αφού η κατάσταση είναι ρευστή και κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει περαιτέρω με την πανδημία.

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Υπουργό Υγείας όταν επιστρέψει στην Κύπρο ύστερα από ειλημμένες υποχρεώσεις του στο εξωτερικό.

Πρόσθεσε ότι οι εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής θα μελετηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις αν το θέμα θα οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Παρασκευή ή την άλλη εβδομάδα.