Αρχική Τελευταία Νέα Προσφορές για την πρώτη πράσινη γειτονιά της Λεμεσού

Προσφορές για την πρώτη πράσινη γειτονιά της Λεμεσού

Γεγονός θα είναι σύντομα η πρώτη Περιβαλλοντική Γειτονιά της Λεμεσού.  Ο δήμος της πόλης ανακοίνωσε την προκήρυξη της προσφοράς για τα κατασκευαστικά έργα, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας περιβαλλοντικών γειτονιών και δρόμων, με σκοπό την ουσιαστική αναβάθμιση τους και της βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.  Η πρώτη Περιβαλλοντική Γειτονιά θα δημιουργηθεί στην περιοχή Ζακακίου – Ομόνοιας.

«Η προσοχή του Δήμου στρέφεται προς τις συνοικίες, με στόχο να τους δώσει μερίδιο από την ανάπτυξη της πόλης», αναφέρει ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Στην άλλοτε υποβαθμισμένη δυτική περιοχή το πρώτο εγχείρημα

Σύμφωνα με τα σχέδια του δήμου Λεμεσού, η Περιβαλλοντική Γειτονιά, αποτελείται από δύο μέρη, την περιοχή που περιβάλλει το Η’ δημοτικό σχολείο και δημόσιο νηπιαγωγείο και με προαίρεση για επέκταση της κατά μήκος της οδού Σαρανταπόρου.

Τα κατασκευαστικά έργα για την πρώτη γειτονιά, αναμένεται να ξεκινήσουν περί τον Οκτώβριο του 2019 και θα ολοκληρωθούν, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, δεδομένου ότι δεν θα προκύψει οτιδήποτε απρόοπτο στη διαδικασία των προσφορών και ότι θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται επίσης η προκήρυξη για τη δεύτερη γειτονιά, η οποία θα δημιουργηθεί στην περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα, μεταξύ των οδών Ηλυσίων, Νηρέως και Πήγασου.

Συνέχεια στο stockwatch.com.cy