Αρχική Πρόταση Πρόταση: Το «σαλόνι» & η «τραπεζαρία» μετακομίζουν… εκτός!

Πρόταση: Το «σαλόνι» & η «τραπεζαρία» μετακομίζουν… εκτός!

Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν… «απειλητικά» μεταφέρουμε τις εντός του σπιτιού δραστηριότητές μας στον κήπο, στη βεράντα ή απλά στο μπαλκόνι μας. Για να φρεσκάρουμε όμως αυτούς τους τόσο αγαπησιάρικους χώρους του σπιτιού μας, πήγαμε στο JYSK και ανακαλύψαμε όλα όσα θα μας διευκολύνουν για το απαραίτητο update!

Βασικά κριτήρια μας για την ανανέωση του κήπου μας; Το μέγεθος των χώρων μας, η ποιότητα, η πρακτικότητα και το έξυπνο design. Έχοντας αυτά τα κριτήρια κατά νου, ρίξτε μια ματιά στις επιλογές και τις συμβουλές μας και τα ξαναλέμε!

garden furniture with chairs and table

Τώρα είναι η πιο κατάλληλη εποχή που μπορείτε να κάνετε στον κήπο σας το απαραίτητο update με έπιπλα κήπου και όχι μόνον… Θα προσθέσετε και κάποιες έξτρα διακοσμητικές πινελιές που θα του δώσουν μια πιο φρέσκια νότα! Άλλωστε, ο κήπος, η αυλή, η βεράντα και το μπαλκόνι είναι η προέκταση του σπιτιού μας και μεταμορφώνονται σε μικρές οάσεις απόλαυσης για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τραπεζαρία & έπιπλα κήπου

Σίγουρα, ανεξάρτητα από το μέγεθος του κήπου ή της αυλής σας, τα έπιπλα είναι χρήσιμα όχι μόνον για λειτουργικούς, αλλά και αισθητικούς λόγους. Έτσι, εάν στο σπίτι ή στο εξοχικό σας έχετε μεγάλο κήπο, μπορείτε να αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας να δράσει.

 Δημιουργήστε την πιο ονειρεμένη τραπεζαρία με ένα μεγάλο τραπέζι από ξύλο, τεχνητό ξύλο, polypolyrattan, πλαστικό/ρητίνη ή αλουμίνιο.

Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε το σαλόνι κήπου βάζοντας καναπέδες και πολυθρόνες με αφράτα μαξιλάρια. Εδώ θα μπορείτε να παίρνετε το πρόγευμά σας με όλη σας την οικογένεια. Ασφαλώς, όταν θα έχετε πάρτι θα απολαμβάνετε τις σπεσιαλιτέ σας παρέα με τους καλεσμένους σας.

Προσθέστε εντυπωσιακά μαξιλαράκια, όπως αυτά που διαλέξαμε κι εμείς, για να προσφέρουν περισσότερο στιλ και χρώμα στις επιλογές σας.

Στο κατάστημα της JYSK θα βρείτε ένα σωρό ιδέες που θα ικανοποιήσουν όλες σας τις ανάγκες.

Σημειώστε επίσης ότι στη JYSK τα έπιπλα κήπου σκληρής ξυλείας είναι κατασκευασμένα από ξύλο που φέρει την πιστοποίηση FSC®. Η πιστοποίηση FSC® αποτελεί εγγύηση ότι η ξυλεία προέρχεται από υπεύθυνη υλοτομία.

Πρακτικές λύσεις

Ακόμα κι αν στο σπίτι σας έχετε μόνον μια μικρή αυλή ή απλά ένα μικρό μπαλκόνι, μπορείτε να την αξιοποιήσετε με στιλάτα έπιπλα. Συνειδητοποιήστε ότι το μπαλκόνι σας είναι ένα ακόμα δωμάτιο του σπιτιού. Στο κατάστημα της JYSK υπάρχουν έπιπλα που είναι ιδανικά ακόμη και για τους πιο περιορισμένους χώρους.

Εδώ θα βρείτε μικρά καναπεδάκια ιδανικά για μικρά μπαλκόνια ή ένα μικρό και κομψό τραπεζάκι και καρέκλες με πλεκτή ψάθα, που είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες.

 

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε τα αναδιπλούμενα έπιπλα, έτσι ώστε όταν δεν θα τα χρησιμοποιείτε να τα διπλώνετε και να μην πιάνουν πολύ χώρο. Ακόμη και οι καρέκλες που τοποθετούνται η μια πάνω στην άλλη, θα σας βολέψουν εκπληκτικά!

Εμείς πάντως, είμαστε ενθουσιασμένες, γιατί στο JYSK ανακαλύψαμε και μια σεζ λογν από μπαμπού, που όταν διπλώνει δεν πιάνει καθόλου χώρο. Ανήκει στην BAMLE, τη νέα σειρά επίπλων κήπου, μια πολύ μοντέρνα επιλογή για έπιπλα κήπου, σε προσιτές τιμές και με εξωτική εμφάνιση. Εμείς την επιλέξαμε ήδη, γιατί προσθέτει μια τροπική νότα σε κάθε υπαίθριο χώρο. Και ασφαλώς, θα απολαμβάνουμε τη σιέστα μας στην «αγκαλιά» της!

 

Εάν στην αυλή σας διαθέτετε περισσότερο χώρο, τότε μπορείτε να επιλέξετε κι ένα σαλονάκι κήπου. Πολύ ωραία έπιπλα για την βεράντα είναι τα ρατάν, αυτά που χρησιμοποιούσαμε στη δεκαετία του ’80 στο εσωτερικό του σπιτιού. Τώρα κυκλοφορούν σε έπιπλα κήπου και είναι κατασκευασμένα από συνθετικό ρατάν, που αντέχει σε οποιεσδήποτε μεταβολές της θερμοκρασίας. Κι έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε το ιδανικότερο περιβάλλον για να απολαμβάνετε έξω τα βράδια σας όλο το καλοκαίρι.

 

Τα έπιπλα κήπου με αέρινα σχέδια είναι ιδανικά για μπαλκόνια ή μικρές αυλές. Τα έπιπλα String για παράδειγμα, διακρίνονται για την ανάλαφρη γραμμή τους, που ταιριάζει απόλυτα με έναν μικρό υπαίθριο χώρο. Αυτά τα έπιπλα με «χορδές» είναι εύκολο να μετακινηθούν και δεν θα γεμίσουν τον εξωτερικό χώρο σας. Και όταν προσθέτετε μερικά αφράτα μαξιλάρια, θα δημιουργήσετε ένα κομψό και άνετο καλοκαιρινό σαλόνι που θα σας φιλοξενήσει όλη τη σεζόν.

Τα χαλάκια εκτός…

Επειδή τα χαλιά τα έχουμε συνηθίσει στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας, δεν πάει να πει ότι δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και εκτός! Έτσι, για να δώσετε περισσότερο στιλ στη βεράντα ή στο μπαλκόνι σας, μπορείτε να απλώσετε μικρά χαλάκια σε εντυπωσιακά design ή από φυσικά υλικά.

Ανάλογα με το μέγεθος της αυλής σας, και εννοείται εάν έχετε αρκετό χώρο, μπορείτε να τοποθετήσετε και μια κούνια. Εμείς στο κατάστημα της JYSK εντοπίσαμε μια κούνια κατασκευασμένη ατσάλι, πράγμα που την κάνει super ανθεκτική και δίνει άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τέλος, για τη διακόσμηση της βεράντας σας, φυτέψτε λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι ή αρωματικά βότανα που έχουν εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, επιλέξτε βασιλικό, λεβάντα, δυόσμο, δεντρολίβανο [λασμαρί] και θα ξενοιάσετε από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Χρησιμοποιήστε κρεμαστές γλάστρες, όπως αυτές που θα βρείτε στο JYSK.

Θα τις κρεμάσετε από το ταβάνι, ή στους πλαϊνούς τοίχους του μπαλκονιού σας και θα δημιουργήσετε μια πραγματική όαση, χωρίς να πιάνουν πολύ χώρο. Κι αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα θα επιλέξετε τις χρωματιστές ανθοδόχες, όπως αυτές που επίσης θα βρείτε στο JYSK.

Για πιο κλασικές επιλογές υπάρχουν και τα πήλινα κασπό, όπως αυτές που βρήκαμε στο κατάστημα.

Τι θα ήταν η διακόσμηση κήπου, χωρίς τον κατάλληλο ρομαντικό φωτισμό; Τα φαναράκια είναι η ιδανική πηγή φωτισμού για τον κήπο. Προσθέστε λοιπόν, ηλιακά φαναράκια που θα δώσουν ένα ρομαντικό φωτισμό στη βεράντα σας. Μάλιστα, είναι πολύ οικονομικά και ταιριάζουν σε κάθε κήπο και μπαλκόνι, ενώ δεν επηρεάζονται από τον αέρα και τη βροχή.

Και επειδή στη Δανία τα κεριά είναι το Α και το Ω της κάθε διακόσμησης, βάλτε κι εσείς κεριά παντού… Εμείς λατρέψαμε τa «κηροπήγια» και τα φαναράκια της Jysk.

Βέβαια, εάν είστε από τους τυχερούς που έχουν πισίνα στον κήπο τους, θα χρειαστείτε και τις αναπαυτικές ξαπλώστρες, όπως αυτή που εντοπίσαμε στο κατάστημα JYSK. Πλάι στην πισίνα θα απολαμβάνετε τη δροσιά του νερού και τον καυτό ήλιο…

Το καλοκαίρι όμως, με τον πλούσια ηλιοφάνεια της Κύπρου, κρίνεται απαραίτητη και η ομπρέλα ή το στέγαστρο, που θα σας χαρίζουν τη σκιά τους στον κήπο.  

Στο κατάστημα JYSK θα βρείτε όμως, και ομπρέλες κατάλληλες για την παραλία. Μάλιστα κυκλοφορούν σε ωραία χρώματα, για να τις ξεχωρίζετε απ’ τις υπόλοιπες!

 

Σημειώστε ότι στο κατάστημα JYSK θα βρείτε περισσότερες πηγές  έμπνευσης για πρακτικό και όμορφο ντεκόρ στο μπαλκόνι σας.

Ναι, όλα αυτά και πολλά άλλα θα τα βρείτε στο κατάστημα JYSK.