Αρχική BusinessNews Πρώτη παρουσίαση του City of Dreams Mediterranean στον ΠτΔ και επίτιμους προσκεκλημένους

Πρώτη παρουσίαση του City of Dreams Mediterranean στον ΠτΔ και επίτιμους προσκεκλημένους

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του πολυθεματικού θερέτρου και δοκίμασαν κορυφαίες γαστρονομικές δημιουργίες

 

Κύπρος, Τρίτη 31 Ιανουάριου, 2023 – Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης και επίτιμοι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο City of Dreams Mediterranean το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Melco Resorts & Entertainment κ. Lawrence Ho και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CNS Group κ. Μελής Σιακόλας, ενόψει των εγκαινίων του πρώτου ευρωπαϊκού πολυθεματικού θερέτρου που θα πραγματοποιηθούν αργότερα, εντός του έτους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ΠτΔ και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του πολυθεματικού θερέτρου και είδαν από κοντά τον καινοτόμο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του, που το καθιστά ορόσημο στην ευρύτερη περιοχή, και όχι μόνο. Δοκίμασαν επίσης τις κορυφαίες γαστρονομικές δημιουργίες της Melco, οι οποίες έχουν τιμηθεί με πολλά αστέρια Michelin.

Στον ΠτΔ επιδόθηκε τιμητική πλακέτα, ενώ ο κ. Ho παρουσίασε επίσης επιγραφή, η οποία τοποθετήθηκε στον χώρο του θερέτρου, αφιερωμένη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στο όραμά του να «κάνει το όνειρο πραγματικότητα».

Το City of Dreams Mediterranean αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το δεύτερο τρίμηνο του έτους και στόχος είναι να αλλάξει άρδην τα δεδομένα στον τομέα φιλοξενίας και ψυχαγωγίας της Κύπρου.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κοινοπραξία Melco και CNS και τους διευθύνοντες συμβούλους τους, επισημαίνοντας ότι η απόφασή τους να επενδύσουν στο City of Dreams Mediterranean αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Κύπρο και αναγνώριση των προοπτικών και δυνατοτήτων που έχει η χώρα μας στον τουριστικό τομέα και όχι μόνο.

«Η δημιουργία ενός πολυθεματικού θερέτρου αποτέλεσε έναν από τους στόχους της κυβέρνησης, καθώς γνωρίζαμε πως η δημιουργία του θα συνέβαλλε στον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος, στην αύξηση των αφίξεων τουριστών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με προφανή οφέλη για την κυπριακή οικονομία. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το καζίνο, εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τη χώρα μας διανοίγοντας νέες προοπτικές που ενισχύουν τη θέση της στον διεθνή τουριστικό χάρτη. Μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως το City of Dreams Mediterranean, αποτελούν έργα πνοής και σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον τόπο».

Από πλευράς του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Melco Resorts & Entertainment κ. Lawrence Ho, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο όραμα της εταιρείας του να δημιουργήσει ένα αυθεντικό και μοναδικό έργο, που αποτελεί αρχιτεκτονικό στολίδι και είναι πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον, τη χώρα και τους ανθρώπους της.

«Πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, συγκεντρωθήκαμε σε αυτό το όμορφο μέρος για να θέσουμε τον θεμέλιο λίθο αυτού του φιλόδοξου έργου. Σήμερα, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την αρχή μιας νέας εποχής για την Κύπρο, τον τουρισμό της, αλλά και την οικονομία. Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το City of Dreams Mediterranean τη ναυαρχίδα του τουριστικού προϊόντος του νησιού και έναν από τους κύριους συντελεστές της οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου. Για εμάς το City of Dreams Mediterranean είναι κάτι περισσότερο από ένας προορισμός τυχερών παιγνίων. Θα προσφέρει στους επισκέπτες εμπειρίες παγκόσμιας κλάσης. Είτε πρόκειται για ψυχαγωγία, για φαγητό ή για επαγγελματικές δραστηριότητες, διευρύνουμε συνεχώς τα όρια παρέχοντας κορυφαίες εμπειρίες στους επισκέπτες».

Το μεγαλύτερο πολυθεματικό θέρετρο της Ευρώπης θα προσφέρει υπηρεσίες που θα ικανοποιούν κάθε γούστο, από πολυτελή φιλοξενία –διαθέτει δεκατετραώροφο πολυτελές ξενοδοχείο με 500 δωμάτια και σουίτες– έως καταστήματα επώνυμων σχεδιαστών, εμβληματική αρχιτεκτονική, τέχνη, αθλητικές εγκαταστάσεις, υπαίθριο αμφιθέατρο, adventure park για όλες τις ηλικίες, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους, εξαιρετικό φαγητό, καθώς και μια πλούσια εμπειρία τυχερών παιγνίων παιχνιδιού σε ένα άνετο και σύγχρονο περιβάλλον.