Αρχική BusinessNews Πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης το Absolute Institute of Technical Education στη Λεμεσό

Πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης το Absolute Institute of Technical Education στη Λεμεσό

H LionGlobal συμμετειχε ενεργα στην υλοποιηση του εργου

 Η LionGlobal ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής των εγκαταστάσεων του Absolute Institute of Technical Education, του μεταλυκειακού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Γερμασόγεια. Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο, η λειτουργία του οποίου θα ενισχύσει σημαντικά την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στην Κύπρο.

Το κτήριο που θα στεγάσει το Ινστιτούτο αποτελεί ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό, μοντέρνας αρχιτεκτονικής έργο, το οποίο σχεδιάστηκε με πυξίδα τη βιωσιμότητα, πληρώντας τα πλέον σύγχρονα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης κτηριακών εγκαταστάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενεργειακή κατανάλωσή του είναι σχεδόν μηδενική (Nearly Zero Energy Building), καθώς διαθέτει, μεταξύ άλλων, σύστημα παθητικού σχεδιασμού και λειτουργίες βιώσιμου κτιρίου. Το Absolute Institute of Technical Education, κόστους €8.5 εκατ, σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Eracles Papachristou Architects και αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές του το χειμερινό εξάμηνο του 2023.

H LionGlobal συμμετείχε ενεργά στην υλοποίησή του έργου ως αντιπρόσωπος του δωρητή, επιβλέποντας στενά τις διαδικασίες σχεδιασμού, αδειοδότησης και κατασκευής του.

Σε δήλωσή του, ο CEO της LionGlobal, κ. Νικόλας Γαβριήλ, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου για τη Λεμεσό και την Κύπρο ευρύτερα. Το υπερσύγχρονο αυτό κτήριο-στολίδι, το οποίο θα στεγάσει το πολυαναμενόμενο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Γερμασόγεια, αποτελεί πρότυπο πράσινης ανάπτυξης, δεικνύοντας εμφαντικά ότι το μέλλον των κατασκευών είναι η βιωσιμότητα».

Η LionGlobal διαχειρίζεται ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο με περισσότερες από 300 οικιστικές και εμπορικές μονάδες στη Λεμεσό, ενώ έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε κάποιες από τις μεγαλύτερες επενδύσεις και έργα στην Κύπρο.