Αρχική ΤΕΠΑΚ Πρύτανης ΤΕΠΑΚ: Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες αλλά ξεκινάμε ξανά

Πρύτανης ΤΕΠΑΚ: Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες αλλά ξεκινάμε ξανά

Το μήνυμα Πρύτανη Ζαφείρη προς την κοινότητα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

“Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες αλλά αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η ομαδικότητα και η προθυμία να συνεισφέρουμε όλοι στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου να ξεκινήσουμε ξανά…”

“Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/σες φοιτητές/τριες,Απευθύνομαι σε όλους σας με την ευκαιρία της έναρξης του Φθινοπωρινού εξαμήνου.Η πανδημία επέβαλε αλλαγές σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Αναπόφευκτα επηρεάζει και τον τρόπο λειτουργίας του πανεπιστημίου μας.Ανάμεσα στους στόχους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής εκπαιδευτικών, ερευνητικών και άλλων δραστηριοτήτων και υπηρεσιών τόσο στους φοιτητές του όσο και γενικότερα στην κοινωνία εν μέσω πανδημίας, στο μέτρο του δυνατού.Σύμφωνα με αποφάσεις της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου η διδασκαλία των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί με συνδυασμό φυσικής παρουσίας στους χώρους μάθησης (αίθουσες διαλέξεων και εργαστήρια) και διεξαγωγής τηλεκπαίδευσης. Σας έχει ήδη κοινοποιηθεί το πρόγραμμα μαθημάτων από την ΥΣΦΜ.Την Παρασκευή ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, παρουσία του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κάλεσε σύσκεψη με μέλη του διοικητικού προσωπικού και τους ανέθεσε να βρίσκονται ως επιμελητές έξω από κτήρια και αίθουσες, ώστε να βοηθήσουν στην τήρηση του πρωτοκόλλου από όλους μας. Εκεί στα κτήρια και τις αίθουσες θα βρίσκεται μαζί σας και η ηγεσία του πανεπιστημίου.Χθες το απόγευμα συνήλθε ξανά με τηλεδιάσκεψη το πρυτανικό συμβούλιο για τελικό συντονισμό πριν την αυριανή έναρξη του εξαμήνου. Επίσης, χθες συμμετείχαμε σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η ΥΣΦΜ για ενημέρωση των φοιτητών μας με συμμετοχή συνολικά πέραν των 500 φοιτητών.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς όλα τα διοικητικά και ακαδημαϊκά στελέχη του πανεπιστημίου μας για τη συνεισφορά τους, ώστε το πανεπιστήμιο μας να είναι έτοιμο για την σημερινή έναρξη του εξαμήνου. Κάποιοι από αυτούς εργάστηκαν ασταμάτητα σε αυτή την προσπάθεια καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για να είναι όλα έτοιμα.  

Ευχαριστώ θερμά τους φοιτητές μας που με ωριμότητα και αγάπη προς το πανεπιστήμιο μας συνεισφέρουν συνεχώς με ιδέες, εισηγήσεις και με τη διάχυση της πληροφορίας στους συμφοιτητές τους.

Οι συνθήκες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό είναι πρωτόγνωρες, αλλά αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η ομαδικότητα και η προθυμία να συνεισφέρουμε όλοι στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου να ξεκινήσουμε ξανά.Θα ήθελα να τονίσω ακόμα μια φορά ότι:* Για την ασφάλεια και υγεία όλων μας ακολουθούμε πιστά τις αποφάσεις της Συγκλήτου και του ΠΣ και το αναλυτικό υγειονομικό πρωτόκολλο που ετοίμασε το πανεπιστήμιο μας στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών της κυπριακής πολιτείας https://www.cut.ac.cy/covid19_2020_21/covid19_protocol/intro* Όποιες απορίες και δυσκολίες έχουμε απευθυνόμαστε αμέσως στα διοικητικά στελέχη του Πανεπιστημίου μας που θα βρίσκονται στους χώρους διδασκαλίας καθ όλη τη διάρκεια της μέρας διασφαλίζοντας την ορθή εφαρμογή του πρωτοκόλλουΘα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία για απορίες και διευκρινίσεις ξεχωριστά με τον καθένα σας και με όλες τις επιμέρους ομάδες (ακαδημαϊκό, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές) για την άμεση επίλυση όποιων προβλημάτων προκύψουν.Το περασμένο εξάμηνο αποδείξαμε ότι με συνεργασία, αλληλοκατανόηση και προγραμματισμό μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Οδεύουμε προς ένα δύσκολο εξάμηνο είμαι σίγουρος όμως με την ίδια υπευθυνότητα από όλους θα τα καταφέρουμε ξανά.

Είμαστε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.”