Αρχική Τελευταία Νέα Ψήφο κατά συνείδηση και παραμονή στην αντιπολίτευση αποφάσισε ο ΔΗΣΥ

Ψήφο κατά συνείδηση και παραμονή στην αντιπολίτευση αποφάσισε ο ΔΗΣΥ

Σε ανακοίνωση του κόμματος ύστερα από τη συνεδρία, αναφέρεται πως αποφασίστηκε η μη συμμετοχή του ΔΗΣΥ σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα προκύψει από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ταυτόχρονα ο ΔΗΣΥ, σεβόμενος πλήρως την ετυμηγορία του λαού, αναλαμβάνει την ευθύνη του ως η υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση του τόπου. Πορεύεται αυτόνομος, υπερασπίζεται τις αρχές του και προασπίζει τις κατακτήσεις και τις προοπτικές του λαού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για την επαναληπτική εκλογή της Κυριακής ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως είναι πολιτική παράταξη αποτελούμενη από ελεύθερους ανθρώπους, των οποίων σέβεται και αναγνωρίζει την ελεύθερη βούληση, άποψη και κρίση. Καλεί δε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να ζυγίσουν τις επιλογές που έχουν μπροστά τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα κατά συνείδηση, θέτοντας πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως προτεραιότητες του ΔΗΣΥ αποτελούν η λύση του Κυπριακού, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων με κράτη της περιοχής και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ισχυρή οικονομία και δημοσιονομική πειθαρχία, η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, η προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, η εφαρμογή του σχεδίου Κύπρος το Αύριο, η εξασφάλιση της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη και η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου του λαού.