Αρχική Τελευταία Νέα ΠτΔ: Στόχος, η παροχή φθηνότερου ηλεκτρικού ρεύματος στον κυπριακό λαό

ΠτΔ: Στόχος, η παροχή φθηνότερου ηλεκτρικού ρεύματος στον κυπριακό λαό

Την ελπίδα πως σύντομα θα έχουμε το άνοιγμα της αγοράς στον τομέα της ηλεκτρικής, καθώς και την πεποίθηση πως ο ενεργειακός σταθμός για προμήθεια φυσικού αερίου θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Στόχος, όπως τόνισε, είναι η παροχή φθηνότερου ηλεκτρικού ρεύματος στον κυπριακό λαό.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση της ΑΗΚ για το 2019, από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Μιχάλη Κωμοδρόμο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, επιδίδοντας την έκθεση ο κ. Κωμοδρόμος είπε πως αυτή περιλαμβάνει τους βασικούς άξονες του έργου της ΑΗΚ, τα οικονομικά αποτελέσματα, τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις και τις προκλήσεις που καλείται ο Οργανισμός να αντιμετωπίσει.
 
«Τα αποτελέσματα για το 2019 είναι θετικά, ωστόσο με τα σημερινά αποτελέσματα για το 2020 φαίνεται ότι θα είναι αρνητικά. Αυτό οφείλεται κυρίως στις μειωμένες πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και στα 35 εκ. που έχει απορροφήσει η ΑΗΚ ως αποτέλεσμα της μείωσης της τιμής κατά 10% για έξι μήνες», είπε.
 
Σημείωσε πως σκοπός της Αρχής είναι αυτή τη στιγμή να προετοιμάσει τον Οργανισμό, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αλλαγές στον χώρο της ενέργειας. «Με ισχυρή κοινωνική συνείδηση, ευθύνη και επιχειρηματική αυτοπεποίθηση», τόνισε.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη την ΑΗΚ για τη σωστή διαχείριση και για την κοινωνική ευαισθησία όσον αφορά τη μείωση του ρεύματος κάτω από τις συνθήκες που περνούμε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα έχουμε το άνοιγμα της αγοράς.
 
«Πιστεύω ότι ο ενεργειακός σταθμός για την προμήθεια φυσικού αερίου προχωρά με τα χρονοδιαγράμματα, όπως έχουν τεθεί, έτσι ώστε το 2022 να έχουμε ολοκληρώσει το έργο, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα προμήθειας υγραερίου που θα μειώσει κάθετα το κόστος παραγωγής και κατά αυτό τον τρόπο θα έχουμε και φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα προς τον κυπριακό λαό», κατέληξε.   

Πηγή ΚΥΠΕ