Αρχική Τελευταία Νέα Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές τις επόμενες μέρες

Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές τις επόμενες μέρες

Σήμερα, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά και λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά το πρωί δυνατό να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη, θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν τοπικά μεμονωμένη βροχή και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αναμένονται τοπικές κυρίως ελαφρές βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική χιονόπτωση, κυρίως μετά το μεσημέρι. Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα καθώς και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κυρίως μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση μέχρι την Πέμπτη για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 84 εκατοστά.