Αρχική Τελευταία Νέα Πυρκαγιά Άγιος Αμβρόσιος: «Εξελίσσεται Ραγδαία! – Εκκενώνονται σπίτια – Ενεργοποιείται το σχέδιο...

Πυρκαγιά Άγιος Αμβρόσιος: «Εξελίσσεται Ραγδαία! – Εκκενώνονται σπίτια – Ενεργοποιείται το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ»

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού, θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εξελίσσεται ραγδαία.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα και οι δυνάμεις ενισχύονται με άλλα τρία από Πυροσβεστική και δύο από το Τμήμα Δασών.

Σημειώνει επίσης πως «οι δυνάμεις θα ενισχυθούν  από Επαρχίες Πάφου, Λάρνακας και ΕΜΑΚ. Επιπρόσθετα ενεργοποιήθηκαν τέσσερα αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και γίνονται διαδικασίες για ενίσχυση και με ελικόπτερα. «Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά εξελίσσεται ραγδαία», αναφέρει ο κ. Κεττής. 

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται από όλες τις Επαρχίες.

Επιπρόσθετα ενεργοποιήθηκε το Ίκαρος 2 με 7 εναέρια μέσα ( το ένα για συντονισμό) αεροσκάφη δασών, ΜΑΕΠ, βρετανικές Βάσεις και Ε.Φ. Η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα στέλνουν δυνάμεις για εκκενώσεις μεμονωμένων κατοικιών.

Επιπλέον, τα ενεργά μέτωπα είναι τρία. Το πρώτο προς Πάχνα, το δεύτερο  προς Βουνί (το πιο μεγάλο ), και το τρίτο προς Αγ. Αμβρόσιο.

 

*Φωτογραφίες από Καιρόφιλοι Κύπρου