Αρχική Τελευταία Νέα “Γυμνή” από αέρος η Κύπρος – Η φωτιά στον Άγ. Σύλα φανέρωσε...

“Γυμνή” από αέρος η Κύπρος – Η φωτιά στον Άγ. Σύλα φανέρωσε τα τεράστια κενά του κράτους σε πτητικά μέσα

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και το οποίο ουσιαστικά παρουσίασε τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο κράτος όσον αφορά τα πτητικά μέσα, τα οποία φανερώθηκαν με την φωτιά στον Αγ. Σύλα.

Στην σημερινή “μάχη” με τις φλόγες, τα πτητικά μέσα που εργάστηκαν και βοήθησαν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ήταν κυριολεκτικά μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και συγκεκριμένα ο αριθμός αυτός ήταν μόνο τέσσερα.

  • Ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών (3,100 λίτρα)
  • Ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς (1,000 λίτρα)
  • Δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων (1,800 λίτρα)

Και η ενημέρωση από τον Ανδρέα Κεττή: “Πτητικά Μέσα: 1 Αεροσκάφος, Δασών 1 Ελικοπτερο Εθνικής Φρουράς και 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων”

Να σημειώσουμε ότι τα τέσσερα πτητικά μέσα σήμερα (09/05) έριχναν στα μέτωπα της φωτιάς 5.900 λίτρα, νερό, λιγότερο νερό απ’ όσο ρίχνουν τα Καναντέρ στην Ελλάδα τα οποία οι δεξαμενές τους έχουν χωρητικότητα πέραν των 6.000 λίτρων νερού.

Να σημειώσουμε ότι, τις προηγούμενες μέρες έφθασαν στην Κύπρο από την Ιορδανία δύο ελικόπτερα με 18μελές πλήρωμα, ωστόσο δεν μπορούσαν να ριχτούν σήμερα στην “μάχη” πυρόσβεσης αφού το πλήρωμα δεν έχει προλάβει να εκπαιδευτεί.

Πηγή πληροφοριών “alphanews.live”