Αρχική Τελευταία Νέα “Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι θα στείλουν ένα δυνατό μήνυμα για ΑΤΑ” (Βίντεο)

“Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι θα στείλουν ένα δυνατό μήνυμα για ΑΤΑ” (Βίντεο)

Οι εργαζόμενοι θα στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στη σημερινή παναπεργία για την ΑΤΑ δήλωσε στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο γγ της ΠΕΟ Αντρέας Μάτσας. Τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου που προηγήθηκε δεν υποβλήθηκε οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική πρόταση.

ΠΕO: Πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις

Το μήνυμα ότι πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις που γίνονται έστειλε η γενική γραμματέας της ΠΕΟ Σωτηρούλλα Χαραλάμπους τονίζοντας ότι αν ήταν κάτι που έπρεπε να συζητούμε είναι το πως επεκτείνουμε την ΑΤΑ για να παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και πως υλοποιούμε αυτό το οποίο δεσμευτήκαμε το 2017 ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα συζητούσαν νέα συμφωνία που να αποδίδει την ΑΤΑ στη φιλοσοφία της. Δυστυχώς είπε η στάση που τήρησε η εργοδοτική πλευρά μας αναγκάζει να βγούμε στους δρόμους για να υπερασπιστούμε την ΑΤΑ και τον θεσμό της ΑΤΑ. Είπε ότι έρχονται πολύ αισιόδοξα μηνύματα απο τους χώρους εργασίας για τη σημερινή παναπεργία.

ΠΑΣΥΔΥ:Δεν είναι αυτοσκοπός η απεργία

Δεν είναι αυτοσκοπός η απεργία αλλά στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα οτι δεν θα επιτραπεί να εκφυλισθεί και να καταργηθεί ο θεσμός της ΑΤΑ, δήλωσε στο Τρίτο ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου.

Μιλώντας στο τρίτο ο κύριος Ματθαίου ανέφερε οτι η ΑΤΑ είναι δίκαιο μέτρο, αφού έχει σκοπό την αποκατάσταση της αγοραστικής αξίας των μισθών.

Επεσήμανε επίσης ότι η τραγική αλήθεια είναι οτι σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν ΑΤΑ.

Ο κύριος Ματθαίου επεσήμανε οτι στόχος δεν είναι η σύναψη ξεχωριστής συμφωνίας του δημόσιου τομέα με την κυβέρνηση προσθέτοντας ότι πρέπει να επωφελούνται και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.