Αρχική BusinessNews Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη Λεμεσό τον Οκτώβριο

Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στη Λεμεσό τον Οκτώβριο

Ρεκόρ αφίξεων κατέγραψε τον Οκτώβριο 2023 το λιμάνι Λεμεσού, με τη διαχειρίστρια εταιρεία DP World Limassol να υποδέχεται 31 κρουαζιερόπλοια και 48,000 περίπου επιβάτες.

 

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση σε επιβατική κίνηση από το 2017, όταν η εταιρεία ανέλαβε τη διαχείριση του τερματικού επιβατών.

Οι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη της Λεμεσού καθώς και να συμμετάσχουν σε οργανωμένες εκδρομές σε διάφορα μέρη ενδιαφέροντος σε όλο το νησί, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Πολλοί επισκέπτες επέλεξαν τα κρασοχώρια της Λεμεσού, ενώ μεγάλη ζήτηση είχαν οι εκδρομές στο κάστρο της Πάφου και το Τρόοδος.

Οι επιβάτες κατέφθασαν στο νησί από πλειάδα χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Νότια Αμερική, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ινδονησία, η Αυστραλία, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το εύρος σε ότι αφορά τις χώρες προέλευσης, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό για το μελλοντικό τουριστικό ρεύμα, καθώς σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), έξι στους 10 επιβάτες τείνουν να επιστρέφουν, για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές, σε έναν από τους προορισμούς που έχουν επισκεφθεί στο πλαίσιο της κρουαζιέρας τους.

Η DP World Limassol ως διαχειρίστρια του τερματικού στο λιμάνι της Λεμεσού, παρέχει την ευκαιρία και σε όσους διαμένουν στην Κύπρο, να αξιοποιήσουν τις κρουαζιέρες που ξεκινούν από τη Λεμεσό, καθώς έξι συνολικά κρουαζιερόπλοια χρησιμοποίησαν το λιμάνι της πόλης ως homeport ή μερικό homeport το 2023, ενώ αναμένεται να εκτελούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια και το 2024.

Η DP World Limassol και ο Δήμος Λεμεσού διοργάνωσαν επίσης εκδήλωση στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα, όπως παλουζέ και γλυκά του κουταλιού, ενώ βίωσαν από κοντά την εμπειρία του κυπριακού εθίμου πατήματος των σταφυλιών, με τη συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, κ. Simon Pitout, δήλωσε ότι οι επιδόσεις Οκτωβρίου είναι αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων και στοχευμένων προσπαθειών της εταιρείας σε συντονισμό με την κυβέρνηση και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, να αναπτύξουν τον τομέα μέσα από τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων με μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. «Ο τομέας της κρουαζιέρας γνωρίζει σημαντική άνθηση και παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή, είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε.

«Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένουμε πως θα έχουμε διαχειριστεί την άφιξη 200 συνολικά κρουαζιέρων, ενώ έχουμε ήδη δεχτεί περίπου 200 κρατήσεις για το επόμενο έτος. Οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιώνουν την καθιέρωση του λιμανιού Λεμεσού ως βασικού κόμβου κρουαζιέρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», πρόσθεσε.