Αρχική Τεχνολογία Robin: To πρώτο «πραγματικό» cloud smartphone (video), σε αντίθεση με τα άλλα...

Robin: To πρώτο «πραγματικό» cloud smartphone (video), σε αντίθεση με τα άλλα κινητά, η σύνδεσή του με τις υπηρεσίες cloud είναι συνεχής

Η Nextbit, μια μικρή εταιρία κινητής τηλεφωνίας από το Σαν Φρανσίσκο, έχει μια «μεγάλη ιδέα» για την επόμενη ημέρα των cloud smartphοnes. Η καινοτομία του Robin έγκειται στο ότι, σε αντίθεση με τα άλλα κινητά, η σύνδεσή του με τις υπηρεσίες cloud είναι συνεχής και όχι περιοδική, επιτρέποντάς του να δημιουργεί σε πραγματικό χρόνο αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων του χρήστη.

Με την αγορά κάθε «Robin» η Nextbit θα εξασφαλίζει – χωρίς επιπλέον χρέωση – 100Gb αποθηκευτικού χώρου στο «σύννεφο» των σέρβερ της, όπου θα φυλάσσονται τα «πληροφοριακά ολογράμματα» των κινητών. Σε περίπτωση απώλειας ή βλάβης, ο χρήστης θα μπορεί να ανακτήσει το παλιό, γνώριμο περιβάλλον του κινητού του, από οποιαδήποτε συσκευή, μέσα σε λίγα λεπτά.

Το Robin «παρακολουθεί» τις συνήθειες του χρήστη και όταν κάποιο αρχείο έχει πολύ καιρό να χρησιμοποιηθεί διαγράφεται αυτόματα από την εσωτερική μνήμη του κινητού, επιβιώνοντας αποκλειστικά στο cloud. Τη στιγμή που ο χρήστης αναζητά κάποιο από τα «αχρησιμοποίητα αρχεία», το Robin κατεβάζει αμέσως ένα αντίγραφο από τον Ιστό.

Η χρηματοδότηση του Robin γίνεται μέσω του ιστότοπου kickstarter και έχει ήδη ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο δολάρια σε δωρεές. Η υλοποίηση του σχεδίου θεωρείται πλέον δεδομένη αφού ο αρχικός στόχος ήταν το μισό εκατομμύριο δολάρια. Μάλιστα με ακόμη 14 ημέρες προθεσμία, οι σχεδόν 3.000, ως τώρα, δωρεές αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα ύψη.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής είναι ένας συνδυασμός των καλύτερων διαθέσιμων στοιχείων: επεξεργαστής snapdragon 808, 3Gb μνήμη RAM, οθόνη 5.2” 1080p, οπίσθια κάμερα 13 Megapixel, 32 Gb αποθηκευτικός χώρος, bluetooth 4LE και αισθητήρας ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

ΠΗΓΗ: skai.gr…