Αρχική Λεμέσιος Δήμος Λεμεσού – Δήμος Λευκωσίας, ο ένας βλέπει μπροστά και πεζόδρομους, ο...

Δήμος Λεμεσού – Δήμος Λευκωσίας, ο ένας βλέπει μπροστά και πεζόδρομους, ο άλος βλέπει πίσω με μονόδρομους και onstreet parking

Στην Λεμεσό έγιναν πολλά έργα. Η πόλη μας προχώρησε μπροστά μέχρι όμως ενός σημείου. Μέχρι του σημείου που προνόησε και θέλησε το προηγούμενου δημοτικό συμβούλιο μιας και το νυν δημοτικό συμβούλιο έμεινε στάσιμο.

Για να είμαι όμως απολύτως δίκαιος το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο έπραξε πολλά καλά, τροχιοδρόμησε μεγάλες αλλάγες, αλλά σε κάποια πράματα έδειξε να φοβάτε να κάνει το βήμα “έξω από το κουτί”.

Κάτι βεβαίως που σε καμμιά περίπτωση δεν δείχνει διατεθιμένο να το κάνει το νυν δημοτικό συμβούλιο. Γι΄αυτό δεν φτάνει που δεν πάμε μπροστά, βλέπουμε δυστυχώς να γίνονται και μικρά βήματα προς τα πίσω.

Για να γίνω όμως συγκεκριμένος στο θέμα και να μην τα βάλω όλα μέσα και γίνουν έτσι μια σαλάτα που δεν θα καταλάβουν οι πολλοί, σας παραθέτω πρόσφατο δημοσίευμα στον Φιλελεύθερο για συγκρίσεις.

Το δημοσίευμα αναφέρεται για σχεδιασμούς του Δήμου Λευκωσίας για πεζοδρόμηση του κυριότερου εμπορικού δρόμου της πρωτεύουσας κι΄ενός από τους δρόμους με την μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων, της λεωφόρου Μακαρίου.

Την ίδια στιγμή και πάρα πολύ πρόσφατα, ο Δήμος Λεμεσού παρακάθεται σε συσκέψεις με τους εκπροσώπους των καταστηματαρχών του κέντρου με θέμα την μετατροπή του κυριότερου εμπορικού δρόμου της Λεμεσού σε parking.

Ο Δήμος Λευκωσίας δεν κάνει όμως μόνο αυτό. Ο Δήμος Λευκωσίας προωθεί την σωστή ανάπτυξη με επιχειρήσεις ψυχαγωγίας του ιστορικού κέντρου της πόλης, την ίδια ώρα που ο Δήμος Λεμεσού θεσπίζει κανονισμούς για να αποτρέπει τέτοιες αναπτύξεις.

Ο Δήμος Λευκωσίας παραχωρεί άδειες λειτουργίας σε καφεστιατόρια σε πεζοδρόμους χωρίς να ζητά χώρους στάθμευσης ενώ ο Δήμος Λεμεσού πρόσφατα θέσπισε κανονισμό για υπόδειξη συγκεκριμένων χώρων στάθμευσης σε κάποιον που θα λειτουργήσει καφεστιατόριο σε πεζόδρομο η πλατεία, κάτι δηλαδή αδύνατον.

Ο Δήμος Λευκωσίας δηλώνει ταυτόχρονα υπεύθυνος για την δημιουργία και λειτουργία χώρων στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου, την ίδια ώρα που ο Δήμος Λεμεσού έχει αποτύχει στην προώθηση ανάπτυξης του δημοτικού χώρου στάθμευσης πίσω από το Ε&S, ενώ δεν βλέπουμε ούτε και σχεδιασμούς για το θέμα αυτό.

Τέλος για να μην σας κουράσω και πολύ, ο Δήμος Λευκωσίας έχει τμήμα αισθητικής το οποίο μαζί με τους χρήστες των χώρων ψυχαγωγίας τους κατευθύνει στο πως θα πρέπει να φτιάξουν το μαγαζί τους, ενώ ο Δήμος Λεμεσού αφήνει να ανοίγουν μαγαζιά παντός είδους μέχρι και περίπτερα με πράσινες φλορεντζούες.

Αυτά, προς το παρών…

ο ΛΕΜΕΣ ιος…