Αρχική Τεχνολογία Το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των Samsung Galaxy Note είναι γεγονός και...

Το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των Samsung Galaxy Note είναι γεγονός και το ολοκαίνουριο «5» είναι τόσο εντυπωσιακό

Το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των Samsung Galaxy Note είναι γεγονός και το ολοκαίνουριο «5» είναι τόσο εντυπωσιακό, όσο περιμέναμε να είναι.

Μπορεί η Samsung να μην είναι τόσο επιτυχημένη όσο θα ήθελε, τα smartphones της, όμως, έχουν, όπως και να το κάνουμε, αποδειχτεί οι πιο τρανοί αντίπαλοι της κυρίαρχης Apple. Με έμφαση στα Note, που απευθύνονται στον πιο επαγγελματία χρήστη, κάθε νέο και αναβαθμισμένο μοντέλο δίνει στον καταναλωτή μία εναλλακτική επιλογή, ισάξια του αντίστοιχου iPhone, αν όχι καλύτερη.

Η σειρά Note ήταν πάντα συναρπαστική, εύχρηστη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, μόνο και μόνο για τις δυνατότητες που παρέχει. Το Note 5, διάδοχος του Note 4, φέρει μεταλλικό frame, γυαλί αντί δερματίνη και ανανεωμένη μεταλλική γραφίδα. Η πλάτη της συσκευής είναι καμπυλωτή στις δύο άκρες, κάτι που την κάνει πιο εύχρηστη. Χάρη στο ανανεωμένο design, είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς που φέρει μπαταρία που δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον χρήστη και δεν υπάρχει, πλέον, εισδοχή για κάρτα micro SD.

Η μπαταρία, επίσης, είναι μικρότερη σ’ αυτό το μοντέλο, αφού ο κύριος στόχος της Samsung ήταν να κρατήσει τη συσκευή όσο πιο λεπτή γίνεται. Παρόλο που δεν φέρει εισδοχή για κάρτα μνήμης, έρχεται με εσωτερική μνήμη 32 και 64 GB, καθώς και 4 GB RAM.

H κάμερά του είναι, πλέον, στα 16 megapixels (με την μπροστινή στα 5 megapixels), με σταθεροποιητή εικόνας, αυτόματη εστίαση και φλας LED. Μπορεί να υποστηρίξει δύο κάρτες nano SIM, να βιντεογραφήσει και να τραβήξει φωτογραφία ταυτόχρονα σε υψηλή ευκρίνεια, ενώ το βίντεο μπορεί να είναι σε ποιότητα 1080p ή 2160p.

Η φόρτιση, πέραν του πατροπαράδοτου τρόπου, γίνεται και ασύρματα, με την ειδική συσκευή Wireless Charger Pack. Η ασύρματη φόρτιση ολοκληρώνεται μέσα σε δύο μόνο ώρες, ενώ η ενσύρματη ακόμα πιο γρήγορα.

Τα υπέρ και τα κατάΟι πρώτες κριτικές επαινούσαν τον ανανεωμένο σχεδιασμό, την ταχύτητα και τη γραφίδα, χωρίς όμως να αγνοούν τα αρνητικά του μοντέλου. Η μη αφαιρετέα μπαταρία, η περιορισμένη μνήμη, η απόσυρση της MicroSD εισδοχής είναι αυτά που ξενίζουν τους πιθανούς αγοραστές, που έσπευσαν στο διαδίκτυο να μοιραστούν τις απόψεις τους. Το κενό που αφήνει η MicroSD, όμως, έρχεται να καλύψει -δωρεάν- ο αποθηκευτικός χώρος στην υπηρεσία Cloud.

Στα προτερήματα του Note 5 περιλαμβάνεται μία δυνατή κάμερα, μία μοντέρνα και αναβαθμισμένη γραφίδα και η φανταστική διάρκεια μπαταρίας. Παρόλο που οι αναβαθμίσεις δεν είναι μεγάλες σε σχέση με το Note 4, η χρήση της γραφίδας, η συμπερίληψή της στη λειτουργία της συσκευής και η άριστη αποδοτικότητά της κάνει αυτό το smartphone να ξεχωρίζει, αφού είναι το μοναδικό νέο μοντέλο της Samsung που διαθέτει κάτι τέτοιο, για φέτος τουλάχιστον.

Η Samsung το πλασάρει σαν το μοντέλο που πρέπει να αγοράσεις αν χρειάζεσαι έξυπνο κινητό για την εργασία, τη διασκέδαση και την καθημερινότητά σου. Πρόκειται για ένα ακόμα μοντέλο που ανήκει στην πρωτοποριακή γενιά των phablet, των συσκευών, δηλαδή, που συνδυάζουν τις λειτουργίες ενός κινητού και ενός tablet.

ΠΗΓΗ: Περιοδικό GEEK…