Αρχική Τελευταία Νέα Λέλλος Δημητριάδης: Ο Λεμεσιανός που κρατούσε γερά το τιμόνι της Λευκωσίας για...

Λέλλος Δημητριάδης: Ο Λεμεσιανός που κρατούσε γερά το τιμόνι της Λευκωσίας για 30 χρόνια

Γράφει ο Χρήστος Χαραλάμπους

Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και αξιόλογους πολιτικούς της Κύπρου που, είτε ως βουλευτής είτε υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, άφησε έντονο το στίγμα της παρουσίας και προσφοράς του στον τόπο, ιδιαίτερα στην διάρκεια των τριάντα χρόνων που κράτησε στα χέρια του το τιμόνι της Λευκωσίας.

Η ευθύτητα στον λόγο του, η σταθερότητα στις ιδέες και τα οράματα του, η πραγματική φιλοπατρία με την οποία πορεύτηκε σε όλη την διαδρομή του αλλά και η «τρέλα» του, αποτελούν μερικά μόνο χαρακτηριστικά που κατά γενική ομολογία αναγνωρίζονται στον  Λέλλο Δημητριάδη. Τον άνθρωπο που στην συνείδηση του κόσμου έχει ταυτιστεί με την αναμόρφωση της Λευκωσίας γι’ αυτό και ο κόσμος της πρωτεύουσας τον αγαπούσε και τον ένιωθε δικό του άνθρωπο αφού σ αυτό προσέτρεχαν όλοι για να τους λύσει ακόμα και τα πιο απίθανα προβλήματα.

Από αυτή την ευπροσηγορία του και την αμεσότητα που είχε στην επικοινωνία και την σχέση του με τον κόσμο, όπως αναφέρουν όσοι είχαν τη  τύχη να δουλέψουν μαζί του, έμεινε και η παροιμιώδης έκφραση «αν έχεις πρόβλημα να πάεις στον Λέλλο…».

Συνέχεια στο Limassol Today