Αρχική Τελευταία Νέα Σε ποιους χώρους δεν απαιτείται το safepass

Σε ποιους χώρους δεν απαιτείται το safepass

grafima2.png

Το πλάνο αναπροσαρμογής που τέθηκε σε ισχύ από τις 11 Απριλίου, δημοσιοποιεί το Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας με σημερινή ανακοίνωση του για το πλάνο αναπροσαρμογής μέτρων κατά της νόσου COVID 19, που τέθηκε σε ισχύ από τις 11, Απριλίου 2022, αναφέρει ότι χώροι όπου δεν απαιτείται η επίδειξη safepass ανεξαρτήτων τ.μ., είναι οι Υπεραγορές, Παντοπωλεία, Κρεοπωλεία, Φρουταγορές, Ιχθυοπωλεία, Φαρμακεία, Επιχειρήσεις/οργανισμοί, Τμήματα/Υπηρεσίες κρατικού τομέα που εξυπηρετούν κοινό, Υπηρεσία Take Away, Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, ιστορικοί χώροι και γκαλερί, Αρτοποιεία, Τράπεζες, Περίπτερα, μίνι μάρκετ, Λαϊκές Αγορές, παζαράκια, πανηγύρια.

grafima2.png

Safepass απαιτείται για επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, εφόσον το επιτρέπει η διεύθυνση του κέντρου και σε επισκέψεις σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Η επίσκεψη σε νοσηλευτήρια ατόμων άνω των 6 ετών προϋποθέτει rapid test 24 ωρών ή PCR 24 ωρών.

Επίσης απαιτείται σε χώρους υψηλής επικινδυνότητας που εξυπηρετούν 150 άτομα και άνω, όπως κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα, χώρους εστίασης για άτομα χωρίς ιστορικό εμβολιασμού ή που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και έχει παρέλθει η περίοδος των 7 μηνών ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης και έχει παρέλθει η περίοδος των 90 ημερών απαιτείται rapid test 24 ωρών ή PCR 48 ωρών.

grafima.png

Για άτομα που έλαβαν ενισχυτική 3η δόση εμβολίου ή έλαβαν δύο δόσεις για διδοσικά εμβόλια ή μια δόση για JJ και δεν έχει παρέλθει η περίοδος των 7 μηνών ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης και δεν έχει παρέλθει η περίοδος των 90 ημερών απαιτείται rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.

Σε χώρους μέσης επικινδυνότητας, όπως κέντρα διασκέδασης, μουσικοχορευτικά κέντρα που εξυπηρετούν κάτω των 150 ατόμων, χώρους εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ, μπαρ, καφενεία) που εξυπηρετούν 150 άτομα και άνω χωρίς πίστα χορού ή εξυπηρετούν κάτω των 150 ατόμων με πίστα χορού ή χωρίς πίστα χορού για άτομα χωρίς ιστορικό εμβολιασμού ή που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και έχει παρέλθει η περίοδος των 7 μηνών ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης και έχει παρέλθει η περίοδος των 90 ημερών απαιτείται rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.

Για άτομα που έλαβαν ενισχυτική 3η δόση εμβολίου ή έλαβαν δύο δόσεις για διδοσικά εμβόλια ή μια δόση για JJ και δεν έχει παρέλθει η περίοδος των 7 μηνών ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης και δεν έχει παρέλθει η περίοδος των 90 ημερών απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σε χώρους χαμηλής επικινδυνότητας, όπως θέατρα, κινηματογράφους, σχολεία, επιχειρήσεις παιγνίων και στοιχημάτων, παιδότοπους κ.ά. για άτομα χωρίς ιστορικό εμβολιασμού ή που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και έχει παρέλθει η περίοδος των 7 μηνών ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης και έχει παρέλθει η περίοδος των 90 ημερών απαιτείται rapid test 72 ωρών ή PCR 72 ωρών.

Για άτομα που έλαβαν ενισχυτική 3η δόση εμβολίου ή έλαβαν δύο δόσεις για διδοσικά εμβόλια ή μια δόση για JJ και δεν έχει παρέλθει η περίοδος των 7 μηνών ή κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης και δεν έχει παρέλθει η περίοδος των 90 ημερών απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

grafima1.png