Αρχική Τελευταία Νέα Ο αντιφατικός ισχυρισμός του 76χρονου που σκότωσε και εγκατέλειψε τον Παναγιώτη

Ο αντιφατικός ισχυρισμός του 76χρονου που σκότωσε και εγκατέλειψε τον Παναγιώτη

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 76χρονου, που συνελήφθη σε σχέση με το τροχαίο που σημειώθηκε χθες στον κύριο δρόμο Καντού-Πλατρών και που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 33χρονου ποδηλάτη Παναγιώτη Χατζηνικόλα.
 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 76χρονος παραδέχεται πως οδηγούσε στον συγκεκριμένο δρόμο την ώρα του δυστυχήματος και πως κάτι είχε κτυπήσει με το όχημα του, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι δεν κατάλαβε πως επρόκειτο για άνθρωπο και συνέχισε την πορεία του κανονικά.
 
Ωστόσο, ο μάρτυρας ο οποίος βοήθησε στον εντοπισμό του 76χρονου, αναφέρει πως ενώ οδηγούσε το όχημα του, είδε ένα ποδήλατο στην άκρη του δρόμου και λίγα μέτρα πιο κάτω ένα διπλοκάμπινο σταματημένο. Χωρίς να αντιληφθεί τον άτυχο 33χρονο, που είχε πέσει στο χαντάκι, ο μάρτυρας συνέχισε την πορεία του, ενώ λίγο αργότερα το διπλοκάμπινο τον προσπέρασε, έχοντας σπασμένο τον αριστερό δείκτη του προφυλακτήρα.
 
Ευτύχημα θεωρείται το γεγονός πως ο μάρτυρας είχε συγκρατήσει κάποια από τα στοιχεία της πινακίδας κυκλοφορίας του διπλοκάμπινου οχήματος και μόλις ενημερώθηκε για το τροχαίο, επικοινώνησε με την αστυνομία.
 
Ευχαριστώντας τον πολίτη για τη βοήθεια που προσέφερε στον εντοπισμό του 76χρονου, ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλης Μιχαήλ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι ανακριτές της Τροχαίας εργάστηκαν τάχιστα και αξιολογώντας τα στοιχεία κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα και τον ιδιοκτήτη, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ στην οικία του.
 
Εναντίον του διερευνάται υπόθεση πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και εγκατάλειψη σκηνής θανατηφόρου δυστυχήματος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ