Αρχική Τελευταία Νέα Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων – Η κατανομή σε Πανεπιστήμια...

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων – Η κατανομή σε Πανεπιστήμια Κύπρου / Στρατιωτικές Σχολές

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων και η κατανομή των θέσεων στα Παναπιστήμια της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης υπέβαλαν αρχικά αίτηση συμμετοχής, 5.202 υποψήφιοι διεκδικώντας πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου και της Ελλάδας.

Με τη σημερινή κατανομή διατίθενται 2.971 θέσεις, από τις οποίες 1.727 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 1.040 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 97 στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου και 107 στις Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας.

Στους πιο πάνω αριθμούς θέσεων συμπεριλαμβάνονται και οι υπεράριθμες θέσεις που έχουν προσφερθεί στους αποφοίτους Τεχνικών Σχολών, Εσπερινών Σχολείων και του Εξατάξιου Γυμνασίου Κάτω Πύργου.

Στις εξετάσεις συμμετείχαν 5.049 υποψήφιοι και παρελήφθησαν 22.160 τετράδια απαντήσεων για 53 συνολικά μαθήματα πρόσβασης. Εν ολίγοις διορθώθηκαν 22.160 γραπτά. Τα δοκίμια αυτά βαθμολογήθηκαν σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας. Για τη βαθμολόγηση εργάστηκαν 373 εκπαιδευτικοί.

Κάθε τετράδιο απαντήσεων, που παρέμενε ανώνυμο, βαθμολογήθηκε από δυο διορθωτές.

Σε περίπτωση που μεταξύ των δυο βαθμολογιών υπήρχε απόκλιση μεγαλύτερη από 10% της συνολικής βαθμολογίας του μαθήματος, έγινε αναβαθμολόγηση από τρίτο βαθμολογητή.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν υπάρχει περίπτωση επανεξέτασης ή άλλης αναβαθμολόγησης.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ