Αρχική Τελευταία Νέα Άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού κατά της Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 12-15...

Άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού κατά της Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών

Άνοιξε σήμερα, στις 7:30, η Πύλη Εμβολιασμού για προγραμματισμό ραντεβού κατά της Covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών, στην Κύπρο. Προηγήθηκε έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για επέκταση του εμβολιασμού στα παιδιά 12-15 ετών, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, σε μία προσπάθεια για αύξηση της εμβολιαστικής θωράκισης του πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο της υπουργικής απόφασης, το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται σχετικά με τον εμβολιασμό των ανήλικων προσώπων:

– Οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες, αλλά και οι προσωπικοί γιατροί των παιδιών, μπορούν να ορίζουν ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, επιλέγοντας εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna) ως τα μοναδικά, επί του παρόντος, εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων εμβόλια για χορήγηση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

– Κατά την προέλευσή τους στα Κέντρα Εμβολιασμού για τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου, οι ανήλικοι θα πρέπει να προσκομίζουν τα εξής αποδεικτικά: 1. Έντυπο Γραπτής Συγκατάθεσης Γονέων/Κηδεμόνων για Εμβολιασμό Ανηλίκου με Εμβόλιο για COVID-19 υπογεγραμμένο και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εκτός και αν νομικά (με προσκόμιση σχετικής απόφασης δικαστηρίου) κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Το Έντυπο θα πρέπει να παραδίδεται στα Κέντρα Εμβολιασμού κατά την προσέλευσή τους. 2. Έγγραφο ταυτοποίησης του ανηλίκου (π.χ. ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κ.λπ.). 3. Σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από τους γονείς/κηδεμόνες (ή έναν εκ των δύο), αυτοί θα πρέπει να παρουσιάζουν έγγραφο ταυτοποίησης. Το Έντυπο παρουσιάζεται στους λειτουργούς του Κέντρου Εμβολιασμού για σκοπούς ταυτοποίησης.

– Κατά την προσέλευσή τους στο Κέντρο Εμβολιασμού για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, οι ανήλικοι θα πρέπει να προσκομίζουν ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης για σκοπούς επαλήθευσης των στοιχείων τους. – Κατά τον εμβολιασμό του, τόσο κατά την πρώτη δόση όσο και κατά τη δεύτερη, ο ανήλικος δύναται να συνοδεύεται από κάποιον ενήλικο, πέραν από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες του. Σε αυτήν την περίπτωση, οι αρμόδιοι επαγγελματίες υγείας στο Κέντρο Εμβολιασμού θα επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τον γονέα/νόμιμο κηδεμόνα πριν τον εμβολιασμό για να επιβεβαιώσουν ότι ο ενήλικος που συνοδεύει το παιδί έχει οριστεί από τον γονέα/νόμιμο κηδεμόνα.

Συστήνεται η αυστηρή τήρηση των παραπάνω, ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε καθυστέρηση στην προσέλευση και παραμονή στο Εμβολιαστικό Κέντρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΑυθόρμητη στάση εργασίας στην DP World Limassol
Επόμενο άρθροΠορτοκαλί προειδοποίηση – Πάνω από 41 βαθμούς