Αρχική Τελευταία Νέα Δ. Λεμεσού: Ανακαλεί απόφαση για ευθανασία ζώου και προχωράει σε έρευνα

Δ. Λεμεσού: Ανακαλεί απόφαση για ευθανασία ζώου και προχωράει σε έρευνα

Ανακαλεί απόφαση για ευθανασία ζώου ο Δήμος Λεμεσού, ενώ παράλληλα προχωράει με έρευνα για το περιστατικό σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζοντας τη λύπη του για το περιστατικό. 

Όπως αναφέρει, μετά από ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα, υπήρξε ενημέρωση για το περιστατικό, με αποτέλεσμα ο Δήμος να εκφράσει τη διαφωνία και να καταδικάσει την ενέργεια λειτουργού του. 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού

Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει λύπη και ανακαλεί απόφαση για ευθανασία ζώου που αυθαίρετα ελήφθη από λειτουργό. Παράλληλα, προχωρεί με έρευνα για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, μετά από ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα υπήρξε ενημέρωση για το περιστατικό και ο Δήμος επιλήφθηκε άμεσα.

Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει διαφωνία και καταδικάζει την ενέργεια λειτουργού του, η οποία ανακλήθηκε άμεσα. Πάγια πολιτική του Δήμου Λεμεσού είναι η εξεύρεση νέων ιδιοκτητών των αδέσποτων ζώων που κρατούνται στο καταφύγιο και όχι η προώθηση της ευθανασίας, εκτός εάν προκύπτουν θέματα υγείας των ζώων. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, αύριο το πρωί θα ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό.

Υπενθυμίζουμε τους δημότες μας, ότι ο Δήμος Λεμεσού αναλογιζόμενος την υποχρέωση του που απορρέει από τη σχετική Νομοθεσία σύμφωνα με τον περί Σκύλων Νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών, ήταν από τους πρώτους Δήμους που δημιούργησε καταφύγιο αδέσποτων σκύλων, το οποίο λειτουργεί σε εγκεκριμένο, κατάλληλο χώρο και εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ζακακίου και πληροί τις προδιαγραφές ευημερίας των ζώων.

Περαιτέρω, ο Δήμος Λεμεσού διαθέτει συνεργεία περισυλλογής αδέσποτων σκύλων τα οποία είναι διαθέσιμα να παρεμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με την Υπηρεσία στα τηλέφωνα 25884590 (Υγειονομική Υπηρεσία Δήμου Λεμεσού) στο 77777788 ή στην εφαρμογή κινητών τηλεφώνων «Δημότης Λεμεσού».

Επισημαίνεται τέλος, ότι ο Δήμος Λεμεσού ανταποκρίνεται καθημερινά στη σύλληψη αδέσποτων σκύλων και στην περίθαλψη τους σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.

Νωρίτερα το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου με ανακοίνωση του κάλεσε τον Δήμαρχο Λεμεσού να προωθήσει άμεση έρευνα «για να διαφανεί τι τελικά γίνεται και πόσα σκυλιά «ίσως έχουν πεθάνει άδικα» και να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα ή την έρευνα όσον αφορά τα ζώα του ζωολογικού κήπου «που βρέθηκαν πεθαμένα στη χωματερή στο Βατί».

Η ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί τον Δήμαρχο Λεμεσού να προωθήσει άμεση έρευνα για να διαφανεί τι τελικά γίνεται και πόσα σκυλιά «ίσως έχουν πεθάνει άδικα» και να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα ή την έρευνα όσον αφορά τα ζώα του ζωολογικού κήπου «που βρέθηκαν πεθαμένα στη χωματερή στο Βατί».

Προσθέτει ότι το ίδιο «ενέργησε τάχιστα και σταμάτησε την τελευταία στιγμή ευθανασία του σκύλου» από σχετική υπηρεσία του Δήμου Λεμεσού, προσθέτοντας ότι δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες όσον αφορά την απόφαση για ευθανασία.

Επίσης ζητά από τον Δήμαρχο να παραθέσει τους λόγους για τους οποίους “εξαναγκάστηκε εθελοντής, που ήταν και βοηθούσε χρόνια στον χώρο κράτησης, να σταματήσει να προσφέρει τις ανιδιοτελές υπηρεσίες του και απομακρύνθηκε κακήν κακώς”.