Αρχική Τελευταία Νέα Έφυγε από την ζωή ο Λάμπρος Λάμπρου Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Κέντρου...

Έφυγε από την ζωή ο Λάμπρος Λάμπρου Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Κέντρου Χορού Λεμεσού

Η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού για την απώλεια του Λάμπρου Λάμπρου

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Λάμπρου Λάμπρου, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Κέντρου Χορού Λεμεσού, που συνέβη χθες βράδυ, στις 9 Αυγούστου 2020.  

Ο Λεμεσιανός διεθνούς φήμης χορευτής και χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου, γεννήθηκε στις 30.1.1956 και μετά τις σπουδές του στο Arts Educational School και στο Royal Ballet School του Λονδίνου συνέδεσε την πορεία του με παγκοσμίως γνωστά χορευτικά κέντρα, όπως το Alberta Ballet στον Καναδά, όπου υπήρξε για χρόνια ο κύριος χορογράφος, ενώ διετέλεσε στη συνέχεια καλλιτεχνικός διευθυντής του Ballet Austin στις Η.Π.Α.

Με τον επαναπατρισμό του στην Κύπρο εργάστηκε ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Δημοτικό Κέντρο Χορού Λεμεσού, το οποίο ο Δήμος Λεμεσού ίδρυσε το 2006, με στόχο την παροχή εξειδικευμένης χορευτικής παιδείας σε ταλαντούχα παιδιά. Στα 14 χρόνια της λειτουργίας του, υπό τη διεύθυνση του Λάμπρου Λάμπρου, το Δημοτικό Κέντρο Χορού σηματοδότησε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην πολιτιστική ιστορία της πόλης, διοχετεύοντας μιαν άνευ προηγουμένου ώθηση στα χορευτικά πράγματα, στα οποία η Λεμεσός πρωτοστατεί. Οι ετήσιες παραστάσεις που ανέβαζε ο Λάμπρος Λάμπρου, στις οποίες μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Κέντρου Χορού εμφανίζονταν πλάι σε εξέχοντες σολίστ από το εξωτερικό, αποτέλεσαν χορευτικά δρώμενα που άφησαν εποχή για την ευρηματικότητα και την πρωτοτυπία τους και καθιερώθηκαν ως ένας από τους ετήσιους πολιτιστικούς θεσμούς της Λεμεσού, όπως επίσης καθιερώθηκαν και τα θερινά σεμινάρια χορού που εγκαθίδρυσε ο Λάμπρος Λάμπρου, μέσω των οποίων προσφέρθηκε εντατική χορευτική παιδεία σε νεαρά άτομα από όλη την Κύπρο. Το Δημοτικό Κέντρο Χορού υπήρξε φυτώριο που διοχέτευσε σε φημισμένες πανεπιστημιακές σχολές του εξωτερικού μεγάλο αριθμό μαθητριών και μαθητών του, πολλοί από τους οποίους διαπρέπουν σήμερα ως σολίστ είτε σε φημισμένα μπαλέτα της Ευρώπης είτε στην Κύπρο.

Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης, το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού και το προσωπικό του Δήμου Λεμεσού εκφράζουν στην οικογένεια του εκλιπόντος ειλικρινή συλλυπητήρια. Η δράση και το έργο του Λάμπρου Λάμπρου παραμένουν ζωντανά και συνεχίζονται μέσα από μια πληθώρα χορευτών, χορευτριών και χορογράφων που εκκόλαψε το Δημοτικό Κέντρο Χορού. Η μνήμη του θα παραμείνει άσβεστη αφού η όλη προσφορά του συνιστά μέρος της συλλογικής συνείδησης της πόλης.