Αρχική Τελευταία Νέα Πότε έρχονται βροχές – Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Πότε έρχονται βροχές – Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά μεταβλητοί και αργότερα θαλάσσιοι, ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στα δυτικά και ορεινά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 27 εκατοστά.