Αρχική Τελευταία Νέα Έβαλε 3 φωτιές σε λιγότερο από 2 ώρες στη Λεμεσό. Συνελήφθη και...

Έβαλε 3 φωτιές σε λιγότερο από 2 ώρες στη Λεμεσό. Συνελήφθη και ομολόγησε

Σε τρεις περιπτώσεις έθεσε φωτιά στην επαρχία Λεμεσού ένας 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη του και τέθηκε υπό κράτηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 7 και 36 το πρωί, λήφθηκε στην πυροσβεστική πληροφορία για φωτιά στο χωριό Άλασσα και συγκεκριμένα στο δρόμο προς το χωριό Λόφου. Δυνάμεις πυρόσβεσης έσπευσαν στο σημείο και κατέσβησαν τη φωτιά, που πρόλαβε και κατέκαψε 50 τετραγωνικά άγριας βλάστησης, θάμνους και ξηρά χόρτα.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 7 και 52 λήφθηκε πληροφορία για άλλα φωτιά στο δρόμο Άλασσας παρά το χωριό Λόφου. Τέθηκε υπό έλεγχο αφού κατέκαψε 1 δεκάριο άγριας βλάστησης.

Στις 9 και 14 άλλη πληροφορία έστειλε τις δυνάμεις πυρόσβεσης στον δρόμο της Γ’ Βιομηχανικής Ύψωνα προς Βατί. Η φωτιά κατασβέστηκε αφού κατέκαψε 2 εκτάρια από άγρια βλάστηση, θάμνους και ξηρά χόρτα, ενώ προκάλεσε ζημιά και σε πάσσαλο της ΑΗΚ.

Κατά τη διερεύνηση από την αστυνομία, προέκυψε μαρτυρία σε βάρος 39χρονου, ο οποίος ανακρινόμενος ομολόγησε ότι έθεσε ο ίδιος τις φωτιές και στις τρεις περιπτώσεις. Στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια τρεις αναπτήρες.

Συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος το μεσημέρι και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης.