Αρχική Τελευταία Νέα Στον πάγο η πολυδιαφημιζόμενη «προσιτή στέγη» του Δήμου Λεμεσού

Στον πάγο η πολυδιαφημιζόμενη «προσιτή στέγη» του Δήμου Λεμεσού

Ήταν τελικά οι εξαγγελίες για δημιουργία κοινωνικών κατοικιών στη Λεμεσό, άτοπες;

 

Στα χαρτιά θα παραμείνουν, άγνωστο για πόσο, τα πολυδιαφημιζόμενα από τον Δήμο Λεμεσού σχέδια αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας στον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Ιωάννη, τα οποία, με βάση τις εξαγγελίες που είχαν γίνει, θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται.

Πρόκειται για το περιβόητο έργο «Προσιτή στέγη για όλους» που περιλαμβάνει η συμφωνία την οποία υπέγραψαν πριν από δύο περίπου χρόνια ο Δήμος Λεμεσού και ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης και αφορά στην ανέγερση εκατοντάδων νέων οικιστικών μονάδων στους χώρους όπου εδώ και πολλές δεκαετίες υπάρχουν οι Δημοτικές Κατοικίες οι οποίες, αν και έχουν μετατραπεί σε αχούρια, ωστόσο στεγάζουν ακόμα αρκετές οικογένειες.

Με βάση τους σχεδιασμούς και τις κατά καιρούς εξαγγελίες που έγιναν τόσο από τον Δήμο όσο και από την κυβέρνηση, το μεγαλεπήβολο έργο, κόστους 100εκ. ευρώ, αφορούσε στην κατασκευή 600 σύγχρονων οικιστικών μονάδων διαφόρων μεγεθών, με αυστηρές προδιαγραφές που θα διασφάλιζαν ψηλό ποιοτικό επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων. Θα κάλυπτε, δε, τις ανάγκες στέγασης με χαμηλό ενοίκιο ή αγορά, ατόμων ή οικογενειών στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Όπως επανειλημμένα, μάλιστα, είχε αναφερθεί, το έργο θα κατασκευαζόταν σε διάφορες φάσεις, με το ξεκίνημα να γίνεται εντός του 2022 και την παράδοση των πρώτων 150 οικιστικών μονάδων μέσα στο 2023…

Διαβάστε Αναλυτικά το Ρεπορτάζ ΕΔΩ: