Αρχική Τεχνολογία H SpaceX υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες του διαστήματος

H SpaceX υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες του διαστήματος

Το άνοιγμά της σε ιδιώτες τουρίστες του Διαστήματος κάνει η SpaceX του Elon Musk, η οποία ετοιμάζεται για ένα ταξίδι στη Σελήνη. 

Δύο ιδιώτες θα ταξιδέψουν με ένα σκάφος Dragon 2 της SpaceX, κάποια στιγμή μέσα στο 2018, χωρίς να ανακοινώνεται με ακρίβεια το πότε θα γίνει αυτό. Η SpaceX δεν ανακοίνωσε, επίσης, ποιοι είναι οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν με το σκάφος της, μέχρι τη Σελήνη, χωρίς να προσεληνώνονται. Η εκτόξευση θα γίνει από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, από το σημείο εκτόξευσης Pad 39A, κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η SpaceX, ήδη οι δύο προνομιούχοι διαστημικοί τουρίστες έχουν πληρώσει ένα σημαντικό ποσό του κόστους του ταξιδιού ως προκαταβολή, στοιχείο που μαρτυρά ότι πρόκειται για άτομα με ιδιαίτερη οικονομική άνεση. Μάλιστα, η SpaceX δηλώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι για ένα τέτοιο διαστημικό ταξίδι είναι πολλοί και έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε στο κοντινό μέλλον να αναδύεται ένα νέο είδος διαστημικού τουρισμού.

Η SpaceX έχει ξεκαθαρίσει ότι τα σκάφη Dragon είχαν σχεδιαστεί εξαρχής με τη λογική του να μεταφέρουν επιβάτες στο διάστημα και όχι μόνο φορτία, επομένως αυτή η αποστολή δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη. Δεν το κρύβουμε, πάντως, ότι ζηλεύουμε αυτούς τους τυχερούς που θα επιβιβαστούν στο σκάφος Dragon σε ένα χρόνο από τώρα…

 

Πηγή: pestaola.gr