Αρχική Τελευταία Νέα Hermes για ασφάλεια αεροδρομίων: Δεν έχει λάβει ενημέρωση – Λαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα

Hermes για ασφάλεια αεροδρομίων: Δεν έχει λάβει ενημέρωση – Λαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα

Ανακοίνωση Τύπου εξέδωσε η Hermes Airports, αναφορικά με δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Πολίτης», ημερομηνίας 31 Μάρτιου 2023 και 4 Απριλίου 2023, σχετικά με  αυτόβουλο έλεγχο αεροπορικής ασφάλειας από μέλη της Αστυνομίας Κύπρου στις 9 Μαρτίου 2023, η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου επιθυμεί να επαναλάβει τη θέση της ότι δεν έχει τύχει οποιασδήποτε ενημέρωσης ούτε πριν ούτε και μετά το πέρας του ελέγχου, όπως αυτός περιγράφεται στον Τύπο.

Παρόλο που η ουσία του όλου θέματος δεν έγκειται στο πότε έλαβε ή όχι κάποιος πληροφόρηση, εντούτοις σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πρόνοιες του Εθνικού Προγράμματος Ελέγχου Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας, τα οποιαδήποτε ευρήματα πρέπει να κοινοποιούνται έγκαιρα προς τη Διαχειρίστρια Εταιρεία ώστε να τυγχάνουν αμέσου χειρισμού.

Η ασφάλεια των αεροδρομίων παραμένει πρώτιστο μέλημά μας και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το κοινό ότι όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι που πρέπει να γίνονται στα αεροδρόμια για τα μέτρα ασφαλείας, γίνονται σε τακτική βάση και σε κλιμακωτά επίπεδα από εξωτερικούς επιθεωρητές, την ΕΕ και την Πολιτική Αεροπορία ως αρμόδια Αρχή, με βάση διεθνή πρωτόκολλα και κανονισμούς. Ο πιο πρόσφατος πολυήμερος έλεγχος πραγματοποιήθηκε επιτόπου, μετά τις 9 Μαρτίου, με θετική αξιολόγηση από την αρμόδια Αρχή για τα επίπεδα ασφάλειας και των δύο αεροδρομίων.

Πέραν τούτου, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού Μεταφορών στο αεροδρόμιο συζητήσαμε την άμεση δρομολόγηση σειράς επιπροσθέτων μέτρων και διαδικασιών για την περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη εφαρμοζόμενων Ευρωπαϊκών πρακτικών στην αεροπορική ασφάλεια. Επιπρόσθετα, παραθέσαμε αριθμό εισηγήσεων για τον εμπλουτισμό της διαδικασίας ελέγχου της αεροπορικής ασφάλειας που είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας Αρχής.