Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Η Ανάπτυξη εντός Βρετανικών Βάσεων γίνεται πραγματικότητα

Λεμεσός: Η Ανάπτυξη εντός Βρετανικών Βάσεων γίνεται πραγματικότητα

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασίλειου στην Κύπρο, Στίβεν Λίλι, για την εφαρμογή από την 16η Μαΐου 2022 της Συμφωνίας για την ανάπτυξη των μη στρατιωτικών περιοχών εντός των Βρετανικών Βάσεων.

 

Η πολιτική αυτή, αποτέλεσε «τη μεγαλύτερη πολεοδομική αλλαγή χρήσης και ανάπτυξης στην Κυπριακή Δημοκρατία,» είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, καθώς το 80% του εδάφους των Βρετανικών Βάσεων, εκτάσεως περίπου 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων, από σύνολο 255, αλλάζουν καθεστώς και εντάσσονται σε πολεοδομικές ζώνες. Από αυτό θα επωφεληθούν τέσσερις Δήμοι και 23 Κοινότητες που εμπίπτουν είτε μερικώς είτε στην ολότητα τους εντός των περιοχών των Βάσεων, όπως σημείωσε.

Η εν λόγω Συμφωνία, επεσήμανε, «το πρώτο εν τη ουσία Σχέδιο Ανάπτυξης που θα εφαρμοστεί στις Βάσεις,» αναμένεται να φέρει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, δραστηριοποίησης και πολλαπλασιαστικά οφέλη, όχι μόνο για τους κατοίκους που διαβιούν ή έχουν περιουσία στις Βάσεις, αλλά και στην οικονομία και κοινωνία, ευρύτερα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο ένεκα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία…

Μάθετε για τις Πολεοδομικές Ζώνες και αναλύτικά για την εξέλιξη ΕΔΩ: