Αρχική Τελευταία Νέα Mεταφέρεται στο Τσιμεντοποιοίο Βασιλικού ο όγκος ελαστικών από το Λατομείο Λατούρος

Mεταφέρεται στο Τσιμεντοποιοίο Βασιλικού ο όγκος ελαστικών από το Λατομείο Λατούρος

Στον αδειοδοτημένο χώρο του Τσιμεντοποιίου Βασιλικού αποφασίστηκε να μεταφερθεί τεράστιος όγκος ελαστικών που είχε συγκεντρωθεί στο Λατομείο Λατούρος έξω από τη Λευκωσία, όπως δήλωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, μετά από σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη για μεταφορά του τεράστιου όγκου ελαστικών που έχει μαζευτεί στην περιοχή του Λατούρου, συγκάλεσε τη σημερινή σύσκεψη με όλα τα αρμόδια τμήματα όπου έχει αποφασιστεί η μεταφορά τους σε άλλη ασφαλή περιοχή και βέβαια έχει εγκριθεί και το πολύ μεγάλο κονδύλι της μεταφοράς», ανέφερε η κ. Παναγιώτου εξερχόμενη από τη σύσκεψη.

Σε ερώτηση σε ποια περιοχή θα μεταφερθούν τα ελαστικά, είπε ότι θα μεταφερθούν στην περιοχή του Τσιμεντοποιίου Βασιλικού.

Ερωτηθείσα αν οι συνθήκες εκεί είναι ασφαλείς, απάντησε ότι «είναι ασφαλείς και υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος και βέβαια μπορεί στη συνέχεια να γίνει και η σωστή διαχείριση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε επίσης στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Χάρη Γεωργιάδη, του Αρχηγού της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Πηγή: ΚΥΠΕ