Αρχική Τελευταία Νέα Πίνουν νερό από απηρχαιωμένους σωλήνες οι κάτοικοι Καμπιών

Πίνουν νερό από απηρχαιωμένους σωλήνες οι κάτοικοι Καμπιών

Σε ανακοίνωση του Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών την Παρασκευή 29/06 αναφέρει ότι οι κάτοικοι της κοινότητας Καμπιών πίνουν νερό το οποίο έχει κριθεί ως ακατάλληλο από τις 10 Απριλίου το 2019. Παρά τις προσπάθειες της κοινοτικής αρχής για αντικατάσταση των απηρχαιωμένων σωλήνων το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων απορρίπτει το αίτημά τους.

Αυτούσια η Ανακοίνωση των Οικολόγων

Σύμφωνα με έκθεση του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας ημερομηνίας 10 Απριλίου 2019, το νερό που παρέχεται μέσω του δικτύου της υδατοπρομήθειας της κοινότητας Καμπιών κρίθηκε ως ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.
 
Ως εισήγηση του Τμήματος είναι η αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων αγωγών ύδρευσης, για τους οποίους ευθύνη έχει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το οποίο από το 2018 διαβεβαιώνει την κοινοτική αρχή ότι θα συμπεριλάβει το έργο αυτό στα πλαίσια του νέου προϋπολογισμού.
 
Παρ’ όλα αυτά, σε πρόσφατη επιστολή του το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων απορρίπτει το αίτημα της κοινοτικής αρχής για αντικατάσταση των φθαρμένων σωλήνων ύδρευσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, πρώτιστα των κατοίκων της περιοχής.
 
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, σε συνέχεια παραπόνων που δέχθηκε  ενέγραψε το θέμα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων με αίτημα όπως ασκηθεί ο κατάλληλος  κοινοβουλευτικός έλεγχος. 
 
Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι είναι τουλάχιστον ατυχές εν έτη 2019 να ελλοχεύει κίνδυνος για την υγεία μιας ολόκληρης κοινότητας και ταυτόχρονα να υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας ποσοτήτων νερού, αυτού του ιδιαίτερα πολύτιμου αγαθού για την Κύπρο.