Αρχική Τελευταία Νέα Πτώση θερμοκρασίας και σκόνη στο «μενού» του καιρού

Πτώση θερμοκρασίας και σκόνη στο «μενού» του καιρού

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει πρόσκαιρα την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αρχικά στα ανατολικά παράλια και αργότερα στα ορεινά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν προοδευτικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ το απόγευμα, παροδικά στα νοτιοδυτικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα βόρεια, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές ώρες, στα βόρεια και στα ανατολικά παράλια, ενδέχεται να παρατηρείται πρόσκαιρα αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ο καιρός μέχρι την Δευτέρα

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά στα ορεινά, ενδέχεται να παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά, στα βόρεια και αργότερα και στα ορεινά, θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και τη Δευτέρα, στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να αιωρείται αραιή σκόνη, της οποίας όμως ο κύριος όγκος των συγκεντρώσεων θα βρίσκεται σε πιο ψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή και μη αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.