Αρχική Τελευταία Νέα Σπάνιο ΒΙΝΤΕΟ από το «μεσημεριανό» γεύμα γυπών στη Λεμεσό

Σπάνιο ΒΙΝΤΕΟ από το «μεσημεριανό» γεύμα γυπών στη Λεμεσό

Σπάνιο Βίντεο από την ώρα του «μεσημεριανού» γεύματος των γυπών στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, έδωσε η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας.  

Σε ανάρτηση αναφέρει «το βίντεο, που λήφθηκε προ ημερών, από τον σταθμό σίτισης γυπών στην επαρχία Λεμεσού, παρουσιάζει το συνηθισμένο συνωστισμό των γυπών, σε κουφάρι προβάτου».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου εισήχθησαν 14 γύπες από την Ισπανία για αποτροπή της εξαφάνισης του Πυρόχρου Γύπα Gyps fulvus από το νησί και παράλληλα να ενισχύσει τον πληθυσμό του και να τον διατηρήσει μακροχρόνια.

Οι 14 Γύπες μεταφέρθηκαν σε ειδικό κλωβό εγκλιματισμού της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας στην επαρχία Λεμεσού όπου θα παραμείνουν για 5-6 μήνες. Όπως και με τους προηγούμενους γύπες που απελευθερώθηκαν, στα πουλιά αυτά θα τοποθετηθούν πομποί για την παρακολούθηση των κινήσεων τους καθώς και για την έγκαιρη παρέμβαση διάσωσης τους σε περίπτωση που κάποιο πουλί κινδυνεύσει.

Αναφορικά με τους πρώτους γύπες που απελευθερώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα δεδομένα των κινήσεων τους, που καταγράφονται μέσω των δορυφορικών πομπών, δείχνουν ότι τα πουλιά έχουν ενταχθεί επιτυχώς στον τοπικό πληθυσμό, χρησιμοποιούν τις ταΐστρες και επισκέπτονται τακτικά σημαντικές τοποθεσίες εντός της γνωστής επικράτειας του είδους. Δυστυχώς, υπήρξαν και δύο απώλειες τις πρώτες μέρες της απελευθέρωσης, κάτι που σε κάποιο βαθμό ήταν αναμενόμενο να συμβεί λόγω της νεαρής τους ηλικίας.