Αρχική Τελευταία Νέα Σβετλάνα: “Σκοπός για τη δημοσίευση ήταν να δει η κοινωνία τον ρατσισμό...

Σβετλάνα: “Σκοπός για τη δημοσίευση ήταν να δει η κοινωνία τον ρατσισμό που υπάρχει”

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης , επιδιώκοντας να φέρει στο φως το πρόσωπο του ρατσισμού και παράλληλα να δώσει ένα μάθημα στις γυναίκες που φέρεται να της επιτέθηκαν σκέφτεται η Σβελτάνα Ζαϊτσεβα, θύμα της ρατσιστικής επίθεσης του Σαββάτου, στη Λάρνακα.

Όπως εξήγησε σε επικοινωνία που είχε στην εφημερίδα Ο Φιλελευθερος,  έπρεπε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο της καθώς ήταν μόνη της ενώ δεν υπήρχαν μάρτυρες και δεν γνωρίζει καλά ελληνικά. Με αυτόν τον τρόπο, όπως εξήγησε,  θα προστάτευε τον εαυτό της. «Σκοπός για τη δημοσίευση ήταν να δει η κοινωνία τον ρατσισμό που υπάρχει. Άλλαξαν τη συμπεριφορά τους όταν αντιλήφθηκαν ότι είμαι ξένη».

Επιθυμία της Σβετλάνα Ζαΐτσεβα είναι να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη φυλή και το φύλο. Είπε ακόμη ότι μια συγγνώμη απο τις πρωταγωνίστριες του επεισοδίου,  θα γίνονταν δεκτή εφόσον δινόταν από τις τρεις γυναίκες επιτόπου.

Η Σβετλάνα Ζαΐτσεβα ζει στην Κύπρο 20 χρόνια και είναι η δεύτερη φορά που δέχεται ρατσιστική επίθεση. Είναι, επίσης, μητέρα τριών αγοριών, 21 ετών, 16 ετών και οκτώ ετών.