Αρχική Εκδηλώσεις Το Κουκλόσπιτο του Ίψεν στην ΕΘΑΛ

Το Κουκλόσπιτο του Ίψεν στην ΕΘΑΛ

Τον Νοέμβριο 2019 η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ θα παρουσιάσει το εμβληματικό έργο του Ερρίκου  Ίψεν, Το Κουκλόσπιτο.  Ένα έργο-σταθμός στην παγκόσμια δραματουργία, το οποίο παραμένει, εκατόν σαράντα περίπου χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στην Ευρώπη, εξαιρετικά επίκαιρο.

Η κοινωνική ματιά του συγγραφέα, φαντάζει περισσότερο από ποτέ σημαντική στην εποχή μας, όπου η γυναίκα εξακολουθεί να υφίσταται τον εξευτελισμό της ταυτότητάς της με ποικίλες μορφές, ανάμεσα στις οποίες και η εμπορευματοποίηση της σεξουαλικής υπόστασης. Πέρα από τα πιο πάνω, η ανατρεπτική, πρωτοποριακή για την εποχή της χειραφέτηση της Νόρας δεν παύει να συγκλονίζει τον σύγχρονο θεατή με μια ευρύτερα ανθρωπιστική έννοια. Η παράσταση αυτή, σε μία νέα, αιχμηρά σύγχρονη, ελεύθερη απόδοση, καθιστά τα πρόσωπα του έργου ταυτόχρονα θύματα και θύτες κοινωνικών συμβάσεων που τα τραυματίζουν και τα κρατούν εγκλωβισμένα, μέχρι έως ότου μπορέσουν να κατακτήσουν έναν βαθμό αυτογνωσίας.

download 1

Το έργο έχει μεταφράσει και θα σκηνοθετήσει η πανεπιστημιακός και σκηνοθέτις Αύρα Σιδηροπούλου, τα σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Τενέντες, την  μουσική σύνθεση ο Βάνιας Απέργης, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Αλεξάντερ Γιότοβιτς και τα video arts η Άρτεμις Τζάβρα Bulloch. Βοηθός σκηνοθέτη η Μαρία Χατζηστυλλή. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:  Βασιλική Κυπραίου, Νεοκλής Νεοκλέους, Θανάσης Δρακόπουλος, Φώτης Αποστολίδης, Μυρτώ Κουγιάλη, Μαρία Πόβη, Λεωνίδας Έλληνας.

Πρεμιέρα: 6 Nοεμβρίου 2019, στις 8.30μ.μ.  | Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ

Παραστάσεις:

8, 9, 12, 15, 16, Νοεμβρίου 2019 στις 8.30μ.μ.

10 & 17 Νοεμβρίου 2019 στις 6.30μ.μ.

(Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στη Λευκωσία)

πληροφορίες: 25877827

Μέγας Θεσμικός Χορηγός: ΘΟΚ | Πάγιος χορηγός: Δήμος  Λεμεσού

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, Κανάλι Έξι, ΡΙΚ