Αρχική Τελευταία Νέα Τέμπη: Απετράπη κι άλλη σύγκρουση τρένων 20 λεπτά πριν – Νέα άτομα...

Τέμπη: Απετράπη κι άλλη σύγκρουση τρένων 20 λεπτά πριν – Νέα άτομα στο «κάδρο»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απολογία του σταθμάρχη Λάρισας, δεν αποκλείεται στο «κάδρο» των ποινικών ευθυνών, να μπουν τρεις ακόμα συνάδελφοί του.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμα βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει ότι 20 λεπτά πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη, απετράπη κι άλλη σύγκρουση τρένων.

Το λάθος αφορούσε το δρομολόγιο του προαστιακού από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα και ο σταθμάρχης Λάρισας δικαιολογήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά «φλάσαρε το κλειδί».

Στην διερεύνηση των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, μπαίνουν και εμπειρογνώμονες της ΕΕ που καταφθάνουν σήμερα Τετάρτη (8/2) στην Αθήνα.

Απετράπη κι άλλη σύγκρουση τρένων, 20 λεπτά πριν το δυστύχημα

Ειδικότερα, στο περιστατικό που προηγήθηκε του τραγικού δυστυχήματος, ο μηχανοδηγός αντελήφθη τι συμβαίνει με το που μπήκε το τρένο στον σταθμό της Λάρισας σε λάθος ράγα, και ο ίδιος έκανε συγκεκριμένες ενέργειες – το γύρισε πίσω ουσιαστικά – και έτσι το ατύχημα αποφεύχθηκε.

Το βίντεο ντοκουμέντο που που παρουσίασε το MEGA είναι από κάμερα ασφαλείας του τρένου του προαστιακού προς Λάρισα, του τρένου δηλαδή που έφυγε πριν έρθει το μοιραίο Intercity από την Αθήνα.

Σε αυτό, ακούγεται ο μηχανοδηγός του προαστιακού να ρωτάει επανειλημμένα τον σταθμάρχη της Λάρισας γιατί του έχει δώσει εντολή το τρένο να κάνει οπισθοπορεία.

Ώρα 22:48 28/02/2023:

– Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία;

Ο μηχανοδηγός του προαστιακού δεν παίρνει απάντηση και ξαναρωτάει:

– Λάρισα, σου μιλάει ο προϊστάμενος του 2597. Γιατί κάνουμε οπισθοπορεία; Για να ενημερώσω την υπηρεσία μου.

Σημειώνεται ότι λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο που βρισκόταν ο προαστιακός, είναι το μοιραίο κλειδί 118.

Το τρένο αυτό, ο προαστιακός 2597, έχει έρθει με κατεύθυνση τη Λάρισα και φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα που ο σταθμάρχης για να το αντιμετωπίσει, έχει ζητήσει από τον μηχανοδηγό του 2597 να περιμένει. Το μοιραίο Intercity με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ακολουθούσε.

Συνεχίζοντας να μη λαμβάνει απάντηση από τον σταθμάρχη της Λάρισας, ο μηχανοδηγός του προαστιακού ξαναρωτά:

– Ο σταθμάρχης της Λάρισας μπορεί να ενημερώσει τον παριστάμενο του 2597 για τη διαδικασία της οπισθοπορείας.

Σε αυτό το σημείο, και σύμφωνα με το βίντεο ντοκουμέντο του MEGA, ο 59χρονος σταθμάρχης ακούγεται να απαντά:

«Φλασάρησε ένα κλειδί», που σημαίνει ότι εντόπισε πρόβλημα στο μοιραίο κλειδί.