Αρχική Τελευταία Νέα ΥΠΕΣ: Προέχει καταγραφή ζημιών και προσωρινή στέγαση

ΥΠΕΣ: Προέχει καταγραφή ζημιών και προσωρινή στέγαση

Προέχει η καταγραφή των ζημιών και η προσωρινή στέγαση σε ξενοδοχείο όσων οι οικίες υπέστησαν ζημιές και εκεί και όπου μπορεί να δοθεί αποζημίωση και πληρούνται τα δεδομένα, θα δοθεί, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, ύστερα από σύσκεψη στο Δημαρχείο Γερμασόγειας.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη ακριβής αριθμός υποστατικών που υπέστησαν ζημιές καθώς τώρα γίνεται καταγραφή. Είπε ότι το σημαντικό είναι ότι έχουν καθαριστεί όλοι οι δρόμοι και έχουν διαβεβαιώσεις από την ΑΗΚ ότι θα αποκατασταθεί σχεδόν ολόκληρη η παροχή. Συνεργεία τόσο του Δήμου όσο και του Επάρχου προχωρούν σε καθαρισμό και καταγραφή των ζημιών, ανέφερε.

Ο ΥΠΕΣ είπε ότι όσοι δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας των ζημιών, έχουν δοθεί τηλέφωνα επικοινωνίας για παροχή βοήθειας και έχει εξευρεθεί ξενοδοχείο για διαμονή.

«Εκεί και όπου μπορεί να υπάρξει αποζημίωση το κράτος θα σταθεί αρωγός, υπάρχουν κάποια δεδομένα πρέπει να είναι εγκεκριμένη οικοδομή, σίγουρα θα σταθούμε αρωγοί», ανέφερε.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον έπαρχο που ανταποκρίθηκε με τα συνεργεία και τον δήμαρχο Γερμασόγειας που βρέθηκε από τις 3.30 τα ξημερώματα στην περιοχή και συντόνισε την κατάσταση.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι υπάρχουν μεγάλες ζημιές, αλλά ακόμη καταγραφή δεν έγινε και συνέστησε να μην προτρέχουμε.

Ο Δήμαρχος Κυριάκος Ξυδιάς ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που συνέδραμαν από τις 3.30 το πρωί και είπε ότι εκτός από δύο τοπικά προβλήματα, ο ηλεκτρισμός αποκαθίσταται και παραμένει η καταγραφή ζημιών και η βοήθεια στον κόσμο. Εξέφρασε ευχαριστίες στον ΥΠΕΣ για την άμεση ανταπόκριση και χαρακτήρισε την σύσκεψη πολύ αποτελεσματική.

Σε ερώτηση πόσοι δημότες θα χρειαστεί να διαμείνουν εκτός οικιών, είπε ότι 5-6 οικίες έχουν επηρεαστεί και ότι μίλησε με τους δημότες και θέλουν να διαμορφώσουν το χώρο τους και να μείνουν εκεί. «Αν το κατορθώσουμε, καλώς», είπε.

Ο ΥΠΕΣ περιοδεύει αυτή τη στιγμή στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή:ΚΥΠΕ