Αρχική Τεχνολογία Μια ματιά στο εσωτερικό του Hyperloop

Μια ματιά στο εσωτερικό του Hyperloop

To Hyperloop αποτελεί ακόμα ένα όραμα, αλλά μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στο πώς θα είναι το εσωτερικό του κάθε βαγονιού. 

Η κάψουλα του Hyperloop θα ταξιδεύει σε συνθήκες κενού αέρος με πολύ υψηλές ταχύτητες, καλύπτοντας σε πολύ μικρό χρόνο τεράστιες αποστάσεις. Οι επιβάτες του θα πρέπει να αισθάνονται άνετα και να παραμένουν ήρεμοι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, ενώ η κάψουλα δεν θα έχει παράθυρα για να βλέπουν έξω. Τα καθίσματα θα είναι τρία σε κάθε σειρά, ενώ και στις δύο πλευρές του βαγονιού θα υπάρχουν παράθυρα, τα οποία θα είναι γεμάτα τεχνολογίας.

Ουσιαστικά, η Hyperloop Transportation Technologies παρουσίασε ένα concept με τα επονομαζόμενα Augmented Windows, τα οποία θα μπορούν να προβάλουν διάφορες πληροφορίες, λειτουργώντας ως οθόνες, αλλά και να δείξουν μια κινούμενη εικόνα από το εξωτερικό καθώς κινείται το Hyperloop. Μάλιστα, τα παράθυρα αυτά θα είναι εφοδιασμένα με ειδικούς αισθητήρες που θα αντιλαμβάνονται το πού κοιτά ο επιβάτης και θα προσαρμόζουν αναλόγως την εικόνα.

Σε μία κάψουλα που κινείται με σχεδόν 1220 χλμ/ώρα η εμπειρία του να κοιτά κανείς έξω από ένα παράθυρο δεν είναι ακριβώς ευχάριστη. Έτσι, η λύση των ειδικών panels που θα παίζουν το ρόλο της οθόνης πληροφόρησης και του virtual παραθύρου είναι εξαιρετική. Μένει να δούμε εάν θα βρει εφαρμογή τελικά…

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…