Αρχική Τελευταία Νέα Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που επέβαινε στο λεωφορείο του Απόλλωνα

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που επέβαινε στο λεωφορείο του Απόλλωνα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε Αστυνομικός στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγονται αναφορικά με τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή (26/03) στο στάδιο «Ελευθερία» μεταξύ των οπαδών της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα κατά τον αγώνα για τα ημιτελικά του κυπέλλου στο μπάσκετ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μέλος της Δύναμης επέβαινε σε λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς του Απόλλωνα στη Λευκωσία για τον αγώνα. Σημειώνεται ότι οι Αρχές προχώρησαν μέχρι στιγμής σε δύο συλλήψεις και ένα πρόσωπο καταζητείται.

Από τα επεισόδια, καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία προκατασκευασμένα κτίρια της εταιρείας λεωφορείων CPT λόγω φωτιάς που τέθηκε κακόβουλα μετά από ρίψη μολότοφ. Επίσης προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε πέντε αστυνομικά οχήματα και οχήματα πολιτών που ήταν σταθμευμένα στο χώρο του σταδίου. Μέλη της Αστυνομίας δέχθηκαν επίθεση με τη χρήση φωτοβολίδων, μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών αστυνομικών, οι οποίοι αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών, πήραν εξιτήριο.

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέσβησαν τις φωτιές οι οποίες προκλήθηκαν με τη χρήση μολότοφ, φωτοβολίδων και καπνογόνων.