Αρχική Τελευταία Νέα Σε εκδήλωση της επετείου της Ανεξαρτησίας των Φιλιππίνων στη Λεμεσό παρέστη ο...

Σε εκδήλωση της επετείου της Ανεξαρτησίας των Φιλιππίνων στη Λεμεσό παρέστη ο ΠτΔ

Στις εξαίρετες σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο και Φιλιππίνες αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέστη σε εκδήλωση με την ευκαιρία της 124ης επετείου από την Ανεξαρτησία των Φιλιππίνων, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», στη Λεμεσό.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι τρέφει αισθήματα τεράστιου σεβασμού και θαυμασμού για τις Φιλιππίνες και το λαό της, επαναβεβαιώνοντας τις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τις οποίες απολαμβάνουν από το 1980 όταν εγκαθίδρυσαν διπλωματικές σχέσεις.

Πρόσθεσε ότι «παρά τη γεωγραφική απόσταση που χωρίζει τις χώρες μας, Κύπρος και Φιλιππίνες μοιράζονται φιλία που στηρίζεται σε βαθιές ρίζες και μακρόχρονους δεσμούς, στη βάση πάντοτε της κοινής προσήλωσης τους στις δημοκρατικές αξίες, τον πολυμερισμό και το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω την προθυμία και την ετοιμότητα μας να ενισχύσουμε περαιτέρω τη διμερή μας συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Σας διαβεβαιώ, επίσης, ότι η Κύπρος παραμένει ένας σταθερός υποστηρικτής της προώθησης των σχέσεων μεταξύ ΕΕ-Φιλιππίνων, πιστεύοντας ότι η Συμφωνία που επετεύχθη το 2018 θα ενδυναμώσει την υφιστάμενη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές στον πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό τομέα».

Είπε ακόμα ότι μέσα από τα χρόνια οι δύο λαοί και χώρες έχουν διαμορφώσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας και στενής συνεργασίας, στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης, σημειώνοντας ότι η ενεργός κοινότητα των Φιλιππινέζων στην Κύπρο αποτελεί τη μεγαλύτερη ξένη κοινότητα στο νησί η οποία εμπλουτίζει το πολιτισμικό φάσμα της κυπριακής κοινωνίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ίδιος προσωπικά «θα στεκόμαστε πάντοτε στο πλευρό σας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι υπήκοοι των Φιλιππίνων στην Κύπρο θα τυγχάνουν της στήριξης και της απαραίτητης βοήθειας, ώστε να απολαμβάνουν την κυπριακή φιλοξενία».