Αρχική Εκδηλώσεις Σε καρναβαλίστικους ρυθμούς και επίσημα σήμερα η Λεμεσός

Σε καρναβαλίστικους ρυθμούς και επίσημα σήμερα η Λεμεσός

Επίσημη πρώτη σήμερα για το λεμεσιανό Καρναβάλι 2024, με τον Δήμο Λεμεσού να υπόσχεται ένα εντυπωσιακό 11ήμερο γλέντι, γεμάτο τραγούδι, μουσική, χορό και φυσικά πολλούς μασκαρεμένους.
Οι σημερινές καρναβαλιστές εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού ξεκινούν στις 11:00, με καρναβαλίστικο ξεφάντωμα, με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας).

Στις 13:30, η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδά στην Πλατεία Σαριπόλου, ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα με DJ μέχρι τις 17:00. Στις 18:00 ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων Λεμεσού, διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2024» στο Δημοτικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή της παιδικής και μικτής χορωδίας του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) θα κάνει την εμφάνιση της η ομάδα κρουστών Batukinio και θα ακολουθήσει το συγκρότημα «The latin way of pop», με τραγούδια και χορό εμπνευσμένα από την λατινική Αμερική.

Στις 19:00, o Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, η βασιλική οικογένεια του καρναβαλιού, η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και οι μαζορέττες Λεμεσού, ξεκινούν πομπή από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Της πομπής θα προπορεύονται η χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί», οι Κανταδόροι Αρίονες και οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου.

Η Λεμεσός θα υποδεχθεί στις 19:30 τη νέα βασίλισσα του καρναβαλιού, Χριστιάνα Χαραλάμπους, «Το κόσμημα της Μεσογείου» στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα φτάσει, με τη συνοδεία της, πάνω στο άρμα της.

Της στέψης του της νέας βασίλισσας, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, θα ακολουθήσει να καρναβαλίστικο πάρτι με τραγούδι και χορό από το γνωστό Έλληνα τραγουδιστή Πασχάλη, με τραγούδια από τις δεκαετίες 60ς, 70ς, 80ς, 90ς μέχρι και σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ