Αρχική Τελευταία Νέα Σε σταθερή κατάσταση ο 8χρονος που δέχθηκε επίθεση από σκύλο στη Λεμεσό...

Σε σταθερή κατάσταση ο 8χρονος που δέχθηκε επίθεση από σκύλο στη Λεμεσό – Άφαντος ο σκύλος

Αποσωληνώθηκε και παραμένει στη ΜΕΘ του Μακάρειου νοσοκομείου, αλλά εκτός κινδύνου το οκτάχρονο παιδάκι που δέχτηκε χθες επίθεση από αδέσποτο σκύλο στην περιοχή Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (31/08) στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μετά την επέμβαση αποκατάστασης των τραυμάτων του, τα νέα είναι θετικά για τον οκτάχρονο.

Ωστόσο ο σκύλος σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, κάτι το οποίο προκαλεί ανησυχία, γιατί «εάν έρθει σε επαφή με άλλους πολίτες, ενδεχομένως να υπάρξει θέμα». Με την Αστυνομία να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να επικοινωνήσει μαζί της, σε περίπτωση που δει κάπου τον σκύλο.

Πάντως χθες ο παιδοχειρουργός, Χρίστος Μηνά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «έγινε χειρουργική επέμβαση το απόγευμα από ομάδα παιδοχειρουργών και πλαστικών», προσθέτοντας ότι το παιδί νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο αναμένεται πλήρης ανάρρωση του παιδιού, ο παιδοχειρουργός απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα, «λόγω του κινδύνου λοιμώξεων από τα δαγκώματα σκύλων και πιθανόν να χρειαστεί κι άλλες επανεπεμβάσεις για ολοκλήρωση της θεραπείας του σύμφωνα με τους χειρουργούς».

Ερωτηθείς, ο γιατρός είπε ότι τα σοβαρότερα τραύματα του παιδιού είναι στο κεφάλι.