Αρχική BusinessNews Σε αυτές τις 92 περιοχές θα δικαιούσαι δώρο έως και €50.000 εάν...

Σε αυτές τις 92 περιοχές θα δικαιούσαι δώρο έως και €50.000 εάν κτίσεις – Δείτε πού στη Λεμεσό

Αφορά ζευγάρια, οικογένειες και μονήρεις έως και 41 ετών – Θα εγκριθούν περίπου 400 δικαιούχοι

Τη νομική υπηρεσία για τον νομοτεχνικό έλεγχο και ακολούθως την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένει το Υπουργείο Εσωτερικών, ούτως ώστε να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για το σχέδιο χορηγιών για νεαρά ζευγάρια ή/και νέους μέχρι 41 ετών που θέλουν να αποκτήσουν στέγη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώσε η ιστοσελίδα Brief, η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθεί εντός των ημερών και το Σχέδιο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024, ενώ η συνολική διάρκεια του Σχεδίου θα είναι δύο έτη.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο, το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής που ανακοίνωσε το κράτος, θα αφορά την παραχώρηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε νεαρά ζευγάρια με ή χωρίς τέκνα, νεαρές μονογονεϊκές οικογένειες και νεαρούς μονήρεις μέχρι 41 ετών, για απόκτηση στέγης με εμβαδό μέχρι 85 τ.μ., σε δημαρχούμενες περιοχές.

Από το σχέδιο, με προυπολογισμό τα €15 εκατ. αναμένεται να επωφεληθούν 400 δικαιούχοι, και οι οποίοι αναλόγως της οικογενειακής τους κατάστασης θα μπορούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση από €20.000 έως και €50.000 (Οι δικαιούχοι και περισσότερες λεπτομέρειες για τα ποσά των χορηγιών αναπτύσσονται πιο κάτω).

Η κατοικία θα πρέπει να βρίσκεται στους 20 νέους Δήμους 

Μεταξύ άλλων κριτηρίων, για να καταστεί κάποιο άτομο δικαιούχο θα πρέπει η κατοικία του να βρίσκεται σε οποιαδήποτε περιοχή που εμπίπτει στους 20 νέους δήμους, όπως θα διαμορφωθούν με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για ευκολία παραθέτουμε πιο κάτω όλες τις περιοχές, αφού το σχέδιο με τα σημερινά δεδομένα και πριν την μεταρρύθμιση καλύπτει γεωγραφικά τους 30 δήμους, 61 Κοινότητες και Συνοικισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, η γεωγραφική περιοχή εφαρμογής του Σχεδίου Περιλαμβάνει: 

(α) Επαρχία Λευκωσίας: 

  • Δήμος Λευκωσίας: Δήμος Λευκωσίας, Δήμος Αγίου Δομετίου, Δήμος Αγλαντζιάς, Δήμος Έγκωμης.
  • Δήμος Λακατάμιας: Δήμος Λακατάμιας, Δήμος Τσερίου, Συνοικισμός Ανθούπολης
  • Δήμος Στροβόλου: Δήμος Στροβόλου
  • Δήμος Λατσιών – Γερίου: Δήμος Λατσιών, Δήμος Γερίου
  • Δήμος Νότιας Λευκωσίας – Ιδαλίου: Δήμος Ιδαλίου, Κοινότητες Αλάμπρας, Λυμπιών, Νήσου, Πέρα Χωριού, Ποταμιάς

(β) Επαρχία Λεμεσού: 

  • Δήμος Λεμεσού: Δήμος Λεμεσού, Δήμος Μέσα Γειτονιάς και Κοινότητα Τσερκέζων
  • Δήμος Ανατολικής Λεμεσού: Δήμος Αγίου Αθανασίου, Δήμος Γερμασόγειας, Κοινότητες Αγίου Τύχωνα, Ακρούντας, Μαθικολώνης, Μουτταγιάκας, Φοινικαριών, Αρμενοχωρίου
  • Δήμος Πολεμιδιών: Δήμος Κάτω Πολεμιδιών και Κοινότητα Άνω Πολεμιδιών
  • Δήμος Δυτικής Λεμεσού: Δήμος Ύψωνα και Κοινότητες Ακρωτηρίου, Ασώματου, Επισκοπής, Ερήμης, Καντού, Κολοσσίου, Σωτήρας και Τραχωνίου…

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέχεια και τους Δικαιούχους ΕΔΩ: