Αρχική Τελευταία Νέα Σεισμός στην Τουρκία: Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια

Σεισμός στην Τουρκία: Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια

Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια, με μια μαραθώνια επιχείρηση διάσωσης να κλείνει κι ακόμη ένα δραματικό τέλος να γράφεται κάτω από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο, οι Τούρκοι διασώστες, που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν το ζευγάρι των Ελλήνων, εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και το σώμα και της γυναίκας του ομογενή.

Ακόμη και μέχρι χθες το βράδυ χτυπούσε το κινητό τηλέφωνο του άνδρα, με τον γαμπρό του να τον αναζητά.

Η επιχείρηση για την ανεύρεση των δύο Ελλήνων στην Αντιόχεια διεκόπη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η 1η ΕΜΑΚ, που βρισκόταν στο σημείο, αποφάσισε μετά τις αγωνιώδεις προσπάθειες και αφού ούτε με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ούτε και με τις έρευνες εντοπίστηκε κάποιο σημάδι ζωής, να παύσει τη δραστηριότητά της.

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς

Εν τω μεταξύ, η κόρη του ζευγαριού μίλησε νωρίτερα στο STAR για τον 65χρονο πατέρα της, Γιώργο Αντύπα και την 62χρονη μητέρα της, Νίντα Αντύπα. «Δεν έχω νέα για τους γονείς μου. Τίποτα. Είμαι στην Κωνσταντινούπολη τώρα. Ήρθα από το Ντουμπάι γιατί ζω εκεί. Όλη την ώρα προσπαθώ να πάρω τηλέφωνο σε ανθρώπους και να βρω κάτι για τους γονείς μου, αλλά τίποτα. Η τελευταία φορά που μίλησα μαζί τους ήταν πριν τον σεισμό. Μετά τον σεισμό, όχι. Πήρα τις ελληνικές αρχές από την πρώτη στιγμή. Κάλεσα πολλές φορές και κάθε φορά μου λένε ‘θα ψάξουμε για εσάς και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται’, αλλά δεν κάνουν τίποτα. Δεν μας παίρνουν τηλέφωνο, εμείς τους παίρνουμε», δήλωσε η Ρίτα και «έσπαγε» η φωνή της, περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που βιώνει.