Αρχική Τελευταία Νέα Σεισμός στην Τουρκία: Σε τρία λεπτά χτύπησαν τα 6,3 και τα 5,8R...

Σεισμός στην Τουρκία: Σε τρία λεπτά χτύπησαν τα 6,3 και τα 5,8R στην Χατάι

Ένας σεισμός 6,4 βαθμών και ένας δεύτερος μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξαν χθες, Δευτέρα (20/2) με διαφορά τριών λεπτών τη νότια επαρχία Χατάι της Τουρκίας, τρομοκρατώντας όσους έχουν απομείνει σε μια περιοχή που καταστράφηκε από τους διπλούς σεισμούς πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 294 τραυματίστηκαν από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου. Από τους τραυματίες οι 18 είναι, μάλιστα, σε σοβαρή κατάσταση ενώ εκκενώθηκε ένα μεγάλο κυβερνητικό νοσοκομείο στην πόλη Ισκεντερούν στη βόρεια επαρχία Χατάι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη γειτονική Συρία , όπου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε περισσότερους από 500 τραυματίες στα βορειοδυτικά.

Ένα άτομο σκοτώθηκε στην πόλη Σαμαντάγ στο Χατάι από την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας AFAD. Οι κάτοικοι εκεί είπαν ότι περισσότερα κτήρια κατέρρευσαν, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είχε ήδη εγκαταλειφθεί μετά τους αρχικούς σεισμούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού ένας άνθρωπός διασώθηκε από κτήριο που κατέρρευσε μετά τους δυο νέους σεισμούς στην Χατάι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση ακόμα τριών ατόμων.

Ο τρόμος επισκίασε και πάλι τη γειτονική χώρα, τη Δευτέρα, με ένα τριπλό χτύπημα, 6,4, 5,8 και 5,2 Ρίχτερ, να δημιουργεί νέα ερείπια στη σεισμόπληκτη Τουρκία και τις επαρχίες στα νότια της χώρας να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο καθώς το επίκεντρο των νέων σεισμών εντοπίστηκε στην Αντιόχεια.

Σύμφωνα με το BBC, εξαιτίας των νέων δονήσεων κατέρρευσαν ξανά κτήρια, ενώ αναφέρθηκαν εγκλωβισμένοι.  Ο κόσμος τρομοκρατημένος, όπως φαίνεται στα βίντεο, τρέχει να γλιτώσει, ενώ ένας κάτοικος που δίνει συνέντευξη φεύγει από το σημείο τη στιμή που χτυπά ο Εγκέλαδος.