Αρχική Τελευταία Νέα Σφοδρές καταγγελίες για κακοτεχνίες σε κατοικίες στη Γερμασόγεια

Σφοδρές καταγγελίες για κακοτεχνίες σε κατοικίες στη Γερμασόγεια

Σφοδρές καταγγελίες για κακοτεχνίες σε κατοικίες στη Γερμασόγεια εξαπέλυσε ο έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου ενώ κατήγγειλε επίσης, ότι αριθμός ιδιοκτητών αρνούνται να απαντήσουν στις επίμονες κλήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών που επιχειρούν να ολοκληρώσουν την καταγραφή των ζημιών.

Σε δηλώσεις στο Τρίτο, είπε ότι από τον ανεμοστρόβιλο ανερπάγησαν ό, τι δεν ήταν ορθά στερεωμένα, ακόμη και ολόκληρες σιδηροκατασκευές όπως είναι τα γκαράζ.

Δεν είναι δυνατόν ανέφερε ο έπαρχος, από μια οικία αξίας τριών εκατομμυρίων να έχουν φύγει όλα τα κεραμίδια τα οποία δεν ήταν επαρκώς στερεωμένα.

Προειδοποίησε ότι οι κακοτεχνίες εγκυμονούν κινδύνους για τους ενοίκους των οικιών αλλά και για τους γείτονές τους, αφού οι μεγαλύτερες ζημιές στη Γερμασόγεια φαίνεται να προέρχονται από κτυπήματα τα οποία δέχθηκαν οικίες όταν αποκολλήθηκαν τσίγκοι, κεραμίδια, ντεπόζιτα ή γκαράζ από γειτονικά σπίτια.

Το ύψος των ζημιών θα ξεπεράσει κατά πολύ τα δύο εκατομμύρια της αρχικής συντηρητικής εκτίμησης αφού οι οικίες στην περιοχή είναι ψηλής αξίας.

Η εκτίμηση των ζημιών αλλά και η ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων θα συνεχισθεί το Σαββατοκύριακο και η έκθεση κοστολόγησης αναμένεται να κατατεθεί στο υπουργείο Εσωτερικών την Δευτέρα ή την Τρίτη, είπε ο έπαρχος Λεμεσού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ