Αρχική Τελευταία Νέα Σιλβέστρος: Πολύ υψηλός και μη διαχειρίσιμος ο αριθμός των κρουσμάτων

Σιλβέστρος: Πολύ υψηλός και μη διαχειρίσιμος ο αριθμός των κρουσμάτων

Πολύ υψηλός και μη διαχειρίσιμος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ιχνιλάτησης Βαλεντίνος Σιλβέστρος.

Εξήγησε πως τη δεδομένη στιγμή τυγχάνουν, ακόμη, διαχείρισης τα κρούσματα της περασμένης Τετάρτης.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Σιλβέστρος ανέφερε ότι τα άτομα τα οποία είναι θετικά στον κορονοϊό δεν πρέπει να αναμένουν από την ομάδα ιχνηλάτησης να επικοινωνήσει μαζί τους, προκειμένου να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Εξήγησε ότι, μόλις ενημερωθούν, οφείλουν να απομονώνονται, να μην προβαίνουν σε άλλα τεστ και να ενημερώνουν όσα άτομα είναι επαφές τους. Σημείωσε, ακόμη, ότι τα άτομα τα οποία εντοπίζονται θετικά πρέπει να επικοινωνούν με τον προσωπικό τους γιατρό και να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τον κατάλογο με τις επαφές τους στην ομάδα ιχνηλάτησης.

Ο Βαλεντίνος Σιλβέστρος εξήγησε, επίσης, ότι παρουσιάζεται πολύ μεγάλο πρόβλημα με αλυσίδες μετάδοσης σε παραλιακούς χώρους διασκέδασης, γάμους, κοινωνικές συναθροίσεις και πάρτι αποφοίτησης. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι σε κάποιες περιπτώσεις συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο περισσότερα από πενήντα θετικά περιστατικά και μάλιστα με ενεργή συμπτωματολογία.

Όσον αφορά στα άτομα τα οποία έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και είναι επαφές, ο κύριος Σιλβέστρος ανέφερε πως δεν χρειάζεται να μπουν σε περιορισμό, καθότι έχει αποδειχθεί ότι σπάνια μεταδίδουν τον ιό. Ωστόσο, πρόσθεσε όλοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και να αποφεύγουν τοις συναθροίσεις.