Αρχική Τελευταία Νέα Στα σκαριά έργα €4 εκατομμυρίων σε κοινότητες της Λεμεσού

Στα σκαριά έργα €4 εκατομμυρίων σε κοινότητες της Λεμεσού

Αιτήσεις για Χρηματοδότηση πέντε έργων σε κοινότητες με κόστος γύρω στα €4 εκατομμύρια, έχει υποβάλει πρόσφατα η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λεμεσού μέσω του Μέτρου 7, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που περιλαμβάνει ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές. Σε αυτά περιλαμβάνεται η ανάπλαση της αυλής του Πολιτιστικού Κέντρου στον παραδοσιακό πυρήνα του Αγίου Τύχωνα, καθώς και η ψηφιακή ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαίου πολιτισμού της Αμαθούντας, μέσω εξοπλισμού νέας Τεχνολογίας, με κόστος €490,280.

Συλίκου, Όμοδος, Λουβαράς, Τραχώνι σε τροχιά ανάπτυξης!

Στη Συλίκου, προτείνεται η δημιουργία Κοινοτικού Κέντρου Τουριστικής Ενημέρωσης και μικρού εκδρομικού χώρου με θέμα την ελιά που θα κοστίσουν €584,029. Το έργο περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης της αγροτικής κληρονομιάς και της ελαιοκαλλιέργειας.

Στο χώρο θα υπάρχουν αιωνόβιες ελιές, βοτανικός κήπος, εκθετήριο ανάδειξης προϊόντων της ελιάς, εκδρομικός χώρος και παιδική χαρά.

Για το Όμοδος, έχει προταθεί η ανάπλαση της Πλατείας μπροστά από το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, με προϋπολογισμό €871,289. Το έργο χαρακτηρίζεται ώριμο, αφού έχουν εξασφαλιστεί όλες οι άδειες και εγκρίσεις…

Διαβάστε Αναλυτικά ΕΔΩ: