Αρχική Τελευταία Νέα Στα χέρια της Κομισιόν το μέλλον της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Στα χέρια της Κομισιόν το μέλλον της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Απάντηση από την Κομισιόν αναμένει η Κυπριακή Δημοκρατία στο αρχικό ερώτημα που υπέβαλε μέσω του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων για το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, δήλωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, σημειώνοντας ότι ανάλογα με την απάντηση θα διαμορφωθεί και το αίτημα που θα υποβληθεί ακολούθως.
 
Η κ. Πηλείδου μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα και αντιπροσωπεία του κόμματος.
 
«Ο Ναυτιλιακός τομέας προωθεί κάποιες αλλαγές τις οποίες θεωρούμε σημαντικές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και είναι σημαντικό για εμάς να είναι ενήμερα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και να στηρίζουν τη δράση μας ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι να προσελκύσουμε περισσότερες εταιρείες στο ναυτιλιακό μας κόμβο και να συνεχίσουμε με την ανάπτυξη η οποία έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια», ανέφερε η κ. Πηλείδου σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών..
 
Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας απάντησε ότι έχει αποταθεί ήδη ο έφορος κρατικών ενισχύσεων με το αρχικό μας ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
«Δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση , όμως ευελπιστούμε ότι θα λάβουμε κάποια απάντηση σύντομα έτσι ώστε να προχωρήσουμε και με το δεύτερο σκέλος της επίσημης υποβολής», είπε.
 
Ερωτηθείσα αν από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας είμαστε έτοιμοι, η Υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι θα εξαρτηθεί σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο θα αποταθούμε στην ΕΕ από την αρχική απάντηση. Επομένως, πρόσθεσε, «θα πρέπει να γίνει και αρκετή προεργασία όταν θα λάβουμε την απάντηση γιατί ανάλογα με αυτό που θα μας πουν θα πρέπει να διαμορφώσουμε και τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε το αίτημα μας».
 
Σύμφωνα με την κ. Πηλείδου έχει γίνει αρκετή προετοιμασία μέσω της μελέτης, σίγουρα όμως έχουμε αρκετή δουλειά για να συντάξουμε τους όρους των προσφορών οι οποίες θα ακολουθήσουν εάν και εφόσον η απάντηση της ΕΕ θα είναι θετική.
 
Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι «στηρίζουμε οποιαδήποτε μέτρα τα οποία είναι προς το δημόσιο συμφέρον και με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε να αναπτύξουμε την ναυτιλία όπως φυσικά και άλλους τομείς οι οποίοι αναδεικνύουν και στο εξωτερικό το έργο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και ενισχύουν την οικονομία μας».

Προηγούμενο άρθροΟμαδικός βιασμός Αγ.Νάπα: «Αντικρουόμενες απόψεις γονέων για 19χρονη»
Επόμενο άρθροΚλάπηκε αυτοκίνητο στην περιοχή Γερμασόγειας