Αρχική Τελευταία Νέα «Στη Λεμεσό ντρεπόμαστε να ψάξουμε διαμέρισμα των 600 ευρώ»

«Στη Λεμεσό ντρεπόμαστε να ψάξουμε διαμέρισμα των 600 ευρώ»

Η Μαρία*, λίγες ημέρες πριν εγκαταλείψει αναγκαστικά το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει μαζί με τον σύζυγό και τα δύο τους παιδιά, αποφάσισε να πει δημόσια την ιστορία της, όχι γιατί ελπίζει σε θαύματα, αλλά γιατί θεωρεί πως ο κόσμος πρέπει να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει.

 

«Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι τα παιδιά μου», ήταν η πρώτη κουβέντα που μου είπε όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο. «Δεν θα πεινάσουμε ούτε θα διψάσουμε, και είμαι σίγουρη πως κάποια λύση θα βρεθεί στο τέλος, έστω κι αν δεν είναι η ιδανική. Αυτό όμως, που με πονάει περισσότερο απ’ όλα είναι ότι στα καλά καθούμενα πρέπει να αλλάξω ολόκληρη τη ζωή μου και κυρίως τη ζωή των παιδιών μου, επειδή δεν είμαι πλούσια. Να τους αλλάξω σχολεία, ποιότητα ζωής και συνήθειες γιατί κάποιος αποφάσισε πως θέλει να χρεώνει τα διπλάσια απ’ όσα πριν, και αφού δεν μπορώ να ακολουθήσω, πρέπει να φύγω».

Εδώ και αρκετά χρόνια η Μαρία με την οικογένειά της διέμεναν σε ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων σε περιοχή της Λεμεσού. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο νέος ιδιοκτήτης τής πολυκατοικίας, τον οποίο δεν γνώρισαν ποτέ έως σήμερα, αποφάσισε να ενημερώσει όλους τους ενοίκους πως θα προχωρήσει σε αύξηση των ενοικίων, διπλασιάζοντάς τα -αφού για έναν χρόνο πληρωνόταν κανονικά από τους ενοίκους χωρίς να εκδίδει αποδείξεις και χωρίς να συζητά τη σύναψη συμβολαίου…

 Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ: